x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Inceput cu infrăngere

Inceput cu infrăngere

de Florin Gongu    |    Gabi Boholt    |    30 Iun 2007   •   00:00
Inceput cu infrăngere
Sursa foto: GABI BOHOLT/

Steliştii au aflat in Austria, la Kaprun, numele adversarului din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, Zaglebie Lubin. Polonezii reprezintă un adversar incomod pentru trupa din Ghencea, iar, pentru a face un prim pas către grupe, antrenorul Gică Hagi caută să-şi intărească lotul. Primele nume vizate sunt doi dintre cei mai curtaţi jucători din ultimul sezon al Ligii 1, Ovidiu Herea şi Mihăiţă Pleşan.

Steaua - "Roş-albaştrii" pregătesc intens Liga Campionilor

Steliştii au aflat in Austria, la Kaprun, numele adversarului din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, Zaglebie Lubin. Polonezii reprezintă un adversar incomod pentru trupa din Ghencea, iar, pentru a face un prim pas către grupe, antrenorul Gică Hagi caută să-şi intărească lotul. Primele nume vizate sunt doi dintre cei mai curtaţi jucători din ultimul sezon al Ligii 1, Ovidiu Herea şi Mihăiţă Pleşan.

Din cantonamentul aflat in renumita staţiune austriacă, acolo unde "roş-albaştrii" au disputat aseară primul meci amical sub comanda lui Hagi impotriva ciprioţilor de la Apoel Nicosia. Partida a fost urmărită şi de patronul Stelei, Gigi Becali, cel care s-a deplasat ieri-dimineaţă la Kaprun, impreună cu mai mulţi invitaţi speciali.

REACŢII. Imediat după tragerea la sorţi, căpitanul Stelei, Mirel Rădoi, s-a arătat optimist, in ciuda faptului că polonezii nu reprezintă un adversar deloc modest. "Din moment ce obiectivul nostru este să trecem de grupe, nu ştiu cum ne-am putea impiedica de Zaglebie, ar fi un dezastru pentru noi să pierdem calificarea. Vom incerca să tranşăm calificarea din meciul tur, pentru a nu avea probleme la Bucureşti." La răndul său, managerul sportiv, Adrian Ilie, a ţinut să intărească spusele căpitanului. "Suporterilor le transmit să fie liniştiţi. Vom fi iar in grupele Ligii Campionilor!"

Antrenorul Stelei, Gică Hagi, a vorbit ponderat despre adversarul din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. "Sincer să fiu, nu cunosc pe nimeni de la Zaglebie, cu excepţia scouter-ului Mario Branco, pe care il ştiu de cănd eram la Poli Timişoara. Oricum, trebuie să-i acordăm importanţa cuvenită, să tratăm adversarul cu toată seriozitatea, ca pe o campioană a ţării, o echipă bună, care poate crea probleme. Vom strănge toate informaţiile necesare, astfel incăt echipa mea să fie bine pregătită la ora meciului. Sunt la Steaua de puţin timp şi acum prioritatea mea este de a cunoaşte capacitatea grupului", a declarat Regele.

CONTRADICŢII. La doar căteva zile de la instalare, intre Becali şi perechea Gică Hagi-Adrian Ilie au apărut primele discuţii in privinţa lotului. Astfel, patronul este de acord cu plecarea mijlocaşului Sorin Paraschiv la echipa italiană Rimini, in vreme ce antrenorul şi managerul sportiv insistă pentru menţinerea in lot a celui de-al doilea căpitan. "I-am promis băiatului, dar i-am promis cănd era Olăroiu, el a spus: da, domne, poţi să-i dai drumul. Paraschiv a zis că vrea să plece, a făcut destule pentru Steaua. După ce vorbesc cu Hagi vă pot spune sigur. Gică a zis: stai să vedem ce, cum. Nu mă interesează de ce ligă sunt jucătorii Stelei, el vrea să plece, cănd pleacă, pleacă unde vrea el, şi in divizia a şaptea dacă vrea. I-am promis, şi dacă i-am promis, acum trebuie să-i dau drumul."

Steaua - Apoel Nicosia 1-2

In prima partidă cu Gică Hagi pe banca tehnică, Steaua a pierdut in faţa campioanei Ciprului, Apoel Nicosia, cu 1-2 (1-0). Roş-albaştrii au tratat confruntarea de la Kaprun fără numeroşi jucători de bază, Nicoliţă, Ghionea, Goian, Dică sau Valentin Badea. Steaua a deschis scorul in minutul 30, prin căpitanul ei de aseară, Rică Neaga, care a finalizat o acţiune declanşată de o intercepţie excelentă a ex-rapidistului Bădoi. După pauză, cănd a mai renunţat la căţiva jucători importanţi, steliştii au pierdut controlul jocului, iar echipa cipriotă, fără a străluci, a intors rezultatul, printr-un penalty transformat de Tomos şi o lovitură de cap a brazilianului Barretto. Pănă la final, bucureştenii nu au reuşit să se mai apropie periculos de poarta lui Michalis. Gică Hagi a folosit următoarea formulă de echipă: Cernea - G. Coman, E. Baciu,

Ov. Petre, P. Marin - Bădoi, Lovin, M. Croitoru, Emeghara - Guriţă, Neaga. In repriza secundă, la Steaua au mai evoluat portarul Vătcă şi jucătorii Ochiroşii, Neşu, Paraschiv, Saban, Bicfalvii şi Pintilii.

×
Subiecte în articol: sport steaua