x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Infirmeria de la Săftica

Infirmeria de la Săftica

de Daniel Stan    |    08 Dec 2009   •   00:00
Infirmeria de la Săftica
Sursa foto: Alex Nicodim/Intact Images/Gazeta Sporturilor

Antrenorul Cornel Ţălnar are mari probleme de lot înaintea partidei cu Astra Ploieşti, din deplasare, care se va disputa în această seară, de la ora 20:00, şi care va fi transmisă în direct de Digi Sport.

După două victorii consecutive, cu Unirea Alba Iulia în campionat şi cu Sturm Graz în Europa League, "câinii" speră să bifeze un nou succes în această seară la Ploieşti, în faţa Astrei. Trupa lui Cornel Ţălnar are şi un avantaj moral, Dinamo reuşind să elimine din Cupa României pe Astra, scor 2-1, tot la Ploieşti, la final oficialii ploieşteni contestând arbitrajul. Războiul psihologic a început deja, tehnicianul dinamovist anunţând că îi doreşte în Ştefan cel Mare pe jucătorii împrumutaţi la Astra, anume Liviu Ganea, Georgian Păun, Miranda şi Crăciun.

"Eu i-am crescut, cu excepţia lui Miranda, şi este clar că îi vreau înapoi la echipă. Nu o spun că vom juca la Ploieşti şi că asta ar putea conta, dar am discutat cu oficialii clubului şi am ajuns la concluzia că avem nevoie de ei", a declarat Cornel Ţălnar. Până la rezolvarea acestei situaţii, "Ţânţarul" are mari probleme de efectiv, neputând conta pe Torje, Alexe şi Molinero, accidentaţi, Florin Bratu, nerefăcut, plus N'Doye, care a fost surprins din nou în club după miezul nopţii şi i s-a transmis că nu face parte din lot pentru partida din această seară.

Mijlocaşul va fi amendat din nou cu 5.000 de euro, urmând ca la finalul acestui sezon să se discute dacă va mai fi păstrat sau nu în lot pentru retur. Contractul senegalezului cu Dinamo expiră vara viitoare.

DIFICULTĂŢI
Scandalul dintre jucători şi oficiali privind drepturile financiare restante a fost închis pentru moment. "Este adevărat, sunt probleme cu banii la club, dar totul se va rezolva. Două victorii în ultimele jocuri din campionat, plus un rezultat favorabil la Atena, în ultimul meci din grupele Europa League, şi vom avea o vacanţă liniştită. Depinde doar de noi să-i facem pe şefi să rezolve problemele financiare. Avem o săptămână de foc de care sperăm să trecem cu bine", a mai spus Ţălnar.

 

Fără suporteri
Conducerea grupării ploieştene intenţionează să interzică accesul la partida din această seară a suporterilor dinamovişti, luând în calcul incidentele care au avut loc la ultima întâlnire directă, din Cupa României. Atunci, fanii "câinilor" au produs mai multe pagube în sectorul în care au stat, iar oficialii Astrei au cerut o garanţie pentru a permite prezenţa suporterilor dinamovişti la meci.

"Dinamo a cerut o casă specială de bilete, însă noi nu le vom accepta cererea. Dacă suporterii lor vor să intre pe stadion, conducerea dinamovistă trebuie să ne achite o garanţie de 60.000 RON", a declarat preşedintele Astrei, Marcel Iancu. Conform protocolului, roş-albii au dreptul la 225 de tichete. Preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, a anunţat că nu va veni la meci: "Când nu am fost, echipa a câştigat".

×
Subiecte în articol: sport