x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Initiativa - Linia de moda Cristi Chivu

Initiativa - Linia de moda Cristi Chivu

de Delia Gomoescu    |    Madalina Corbeanu    |    05 Ian 2007   •   00:00

Capitanul nationalei Romaniei a devenit si om de afaceri
Dupa ce a inaugurat un magazin la Timisoara, Cristi Chivu isi va lansa o linie vestimentara care sa ii poarte numele, axata in special pe tinute casual. Hainele vor fi lucrate in Romania, dar cu materiale din Italia.
Capitanul nationalei Romaniei a devenit si om de afaceri
AFACERE. Pana la lansarea pe piata a hainelor care sa ii poarte numele, Cristi Chivu vinde alte marci celebre in magazinul sau din Timisoara

Dupa ce a inaugurat un magazin la Timisoara, Cristi Chivu isi va lansa o linie vestimentara care sa ii poarte numele, axata in special pe tinute casual. Hainele vor fi lucrate in Romania, dar cu materiale din Italia.

Cristi Chivu este cunoscut pentru rafinamentul cu care isi alege hainele, reusind performanta de a nu fi surprins imbracat nepotrivit la nici un eveniment monden. Adept al stilului casual, jucatorul lui AS Roma spera sa lanseze in aceasta primavara o linie vestimentara care sa ii poarte numele. Chivu a facut deja un prim pas in lumea modei, e drept mai mic, cand si-a deschis, la sfarsitul anului trecut, un magazin la Timisoara. Afacerea este condusa de mama si de sora fotbalistului, Diana, care este si directorului revistei Expert Traveler.

INCEPUTUL. Cristi a molipsit rapid familia cu pasiunea sa pentru haine. Dar ideea magazinului i-a venit cand a vazut ca mama sa nu mai face fata efortului cerut de afacerea pe care o conducea. Mariana Chivu avea o firma de transport ce ii ocupa aproape tot timpul. Ca sa o faca sa renunte la aceasta, Cristi i-a oferit alternativa magazinului. "M-am bucurat ca s-a gandit la mine, pentru ca firma respectiva ma obosea foarte tare, si am acceptat ideea de a conduce un magazin. Si iata ca au trecut cateva luni si ma descurc", a marturisit mama capitanului nationalei. Despre numele magazinului, "Off limits", Mariana Chivu spune ca a fost ales in joaca. "Impreuna cu Cristi si cu Diana, sora lui, am incercat diverse variante, si pana la urma am fost toti de acord cu acesta. Daca era dupa mine, puneam «Chivu International», si lumea ar fi fost buluc in magazin. Dar Cristi, care are mult bun-simt, nu m-a lasat. Nici nu prea se stie ca e magazinul lui, ca el nu se implica in nici un fel cu reclama. Nici macar o fotografie de-a lui nu am inauntru."

OCUPAT. Mama jucatorului are si o nemultumire, aceea ca fiul sau nu are mai mult timp liber, care sa-i permita sa se implice mai mult in acest proiect. "Mi-as dori mult de tot sa lansam in aceasta primavara o linie vestimentara care sa poarte numele Cristi Chivu. Am si gasit o fabrica in Italia de unde sa cumparam materialele si chiar si unde sa le lucram aici, in Romania. Nu ne-am hotarat daca va fi o line sport sau casual, dar balanta inclina mai mult spre a doua varianta. Problema o reprezinta tot timpul lui Cristi, care nu ii permite sa pornim lucrul." Chiar daca va cumpara materiale scumpe din Italia, familia Chivu prefera mana de lucru din tara. De aceea hainele nu vor fi exagerat de scumpe, dar nici ieftine, pentru ca "lucram cu materiale de calitate, care costa. Eu am ramas socata cand am aflat ca marca Versace se produce la Resita, ba mai mult, am descoperit ca fabrica este langa casa noastra", a concluzionat Mariana Chivu.

STIL
"Desi am avut oferte de a prezenta tinute vestimentare, nu am acceptat, pentru ca prioritatea mea este fotbalul. Nu ma obsedeaza eleganta, nu tin foarte mult sa apar tot timpul cu ceva nou. Imi place sa port haine comode, prefer tinutele sport, casual, decat extravagantele vestimentare"
Cristi Chivu
jucator AS Roma

DORINTA
"Imi doresc foarte mult sa apara colectia de haine «Cristi Chivu». Nu ne-am hotarat daca vom aborda stilul sport sau casual, probabil ca ultimul va avea castig de cauza. Cristi ne sprijina cu bani si cu idei, pentru ca mai mult nu ii permite timpul"
Mariana Chivu
mama lui Cristi

LA MODA
"Mama se ocupa mai mult de magazin, pentru ca eu, de cand am revista, stau mult in Bucuresti. Sper ca linia vestimentara sa fie un succes, mai ales ca, prin intermediul lui Cristi, vom fi mereu la curent cu ce se poarta in Italia"
Diana Chivu
sora lui Cristi

"N-AS VREA SA PLEC DE LA ROMA"
In urma cu trei zile presedintele echipei Real Madrid, Ramon Calderon, a recunoscut ca Cristi Chivu reprezinta unul dintre obiectivele principale ale clubului spaniol. Fundasul roman neaga insa informatiile aparute in presa iberica: "Sunt doar zvonuri. In fiecare vacanta sau pauza competitionala sunt transferat pe la alte echipe. Deja m-am obisnuit". Chivu spune ca pentru moment i-ar placea sa ramana la Roma, desi pe viitor nu exclude o eventuala plecare: "Intotdeauna m-am simtit bine aici, iubesc orasul si am multi prieteni. As vrea sa ajut echipa sa castige chiar daca nu avem un obiectiv precis. Dar nu pot spune ca o sa-mi inchei cariera aici, se poate intampla orice", a adaugat fundasul "giallorossilor". Potrivit directorului sportiv al romanilor, Bruno Conti, Chivu este gata sa-si prelungeasca acordul cu gruparea din Cetatea Eterna pana in anul 2013. Contractul romanului este prioritar, asa ca oficialii romani spera ca tratativele sa se incheie in aceasta luna. Actuala intelegere expira in 2008, motiv pentru care Chivu s-a aflat in ultima perioada in vizorul mai multor grupari cu nume: Barcelona, Manchester United, Inter Milano, AC Milan.

MUTU, PRIMUL
In urma cu doi ani, un alt fotbalist roman celebru si-a facut debutul in lumea modei. Adrian Mutu a prezentat o colectie sport, manechinele fiind imbracate in blugi, camasi si sacouri, purtand numele "Ten Lives", dupa denumirea iahtului pe care il detine jucatorul Fiorentinei. Colectia patronata de Mutu a fost realizata de un designer italian cunoscut, Rossi Barbarossa. Mutu intentiona sa isi deschida chiar o fabrica in tara, care sa produca blugii respectivi, insa initiativa a ramas la stadiul de proiect.

PASIUNI
Burlac, celebru, bogat, editorialist la propria revista, Cristi Chivu este un tanar foarte ravnit de multe femei din Romania, si nu numai. Ii place sa citeasca, printre scriitorii lui preferati numarandu-se John Grisham, Coelho, Kafka, Dan Brown. Daca la capitolul carti sta destul de bine, nici la filme nu este mai prejos: ii plac comediile si filmele mai vechi, cum ar fi Marchizul Del Grillo. Este de asemenea pasionat de istoria civilizatiilor si de jocul pe calculator, fiind un antrenor excelent la acest nivel. In Romania a infiintat o fundatie care se numeste "Football for Children", careia ii va oferi jumatate din suma promisa de FRF pentru calificarea la Euro 2008, adica aproximativ 175.000 de euro.
×
Subiecte în articol: sport chivu cristi