x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Intariri de la malul marii

Intariri de la malul marii

27 Oct 2004   •   00:00

Pauza de iarna va aduce un val de remanieri in curtea lui Dinamo. Un alt val, plecat de la Marea Neagra, ii va aduce in Stefan cel Mare pe constantenii Cristocea si Senin.

Sorin Anghel, Marian Stefan
SCHIMBARE. Cristocea (la minge) va lasa plaja pentru a lua drumul din Stefan cel Mare
Infrangerea suferita de "caini" in Giulesti a involburat foarte tare apele in Stefan cel Mare. Antrenorul Ioan Andone considera ca echipa sa nu mai poate emite pretentii la castigarea campionatului.

CONCEDIERI. "Din pacate, la Dinamo sunt jucatori cu experienta, cu cele mai mari contracte din Romania. Din retur, vom face remaniere. Andone va mai ramane la echipa inca 25 de ani", a decretat dupa meciul de duminica seara directorul executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea. Cei la care facea referire oficialul dinamovist erau Cristi Irimia, eliminat in minutul 76, Cristi Munteanu, considerat vinovat de primirea celor doua goluri, si Liviu Ciobotariu, care nu a reusit sa-si castige un loc in prima echipa. Celor trei li s-ar mai putea adauga Ionut Balan, Vlad Munteanu, Ovidiu Burca si Naidin, jucatori care au evoluat mai mult la echipa a doua.

ACHIZITII. Foarte hotarati in privinta remanierilor, "cainii" au inceput deja sa negocieze transferul unor jucatori care ar putea imbraca din iarna tricoul lui Dinamo. Conducerea gruparii din Stefan cel Mare s-a inteles cu Farul in privinta achizitionarii lui Adrian Senin si a lui Vasilica Cristocea. In schimbul lor, constantenii vor primi 200.000 de dolari si inca doi jucatori. Este vorba de Lucian Balan si Alexandru Baltoi, care vor reveni in acest fel la gruparea pe de Litoral. In plus, oficialii lui Dinamo au promis ca in cazul in care Farul il va vinde pe portarul George Curca, care are cateva oferte din Rusia, Cristi Munteanu va lua si el drumul Litoralului. Acest lucru este si pe placul lui "Babicu", care s-ar intoarce astfel acasa, el fiind originar din Constanta.

FORTARE. Tot la achizitii, vicepresedintele Gigi Netoiu incearca din rasputeri sa-l convinga pe Gheorghe Hagi sa-l imprumute pe Ovidiu Petre. Acesta nu mai prinde deloc un tricou de titular la Galatasaray, iar Ioan Andone are nevoie disperata de un mijlocas cu profil ofensiv, asa cum este fostul jucator al Nationalului. Una dintre problemele care ar putea aparea in cazul lui Ovidiu Petre o reprezinta salariul jucatorului, unul foarte mare pentru Divizia A.

PLECARI

Capitanul dinamovistilor, Florentin Petre, a facut o declaratie soc la finalul meciului cu Rapid. Afectat de infrangere, "Petre" a spus: "Probabil ca in retur vom dansa si noi cum au dansat rapidistii. Dar eu nu stiu daca voi mai fi atunci… Nu cred". Acest lucru vine sa intareasca zvonurile care-l dau ca si plecat pe mijlocasul de buzunar al "cainilor". Astfel, in ultimul timp se vehiculeaza tot mai des varianta Alania Vladikavkav, echipa aflata pe locul 10 in campionatul Rusiei. Insa surse apropiate dinamovistilor sustin ca Petre este dorit si de o formatie din prima liga franceza, el nefiind prea incantat de Rusia. Cotat la circa 500.000 de dolari, capitanul dinamovist este cel mai "batran" jucator al ros-albilor, petrecand 17 ani in "Stefan cel Mare". In fapt, directorul executiv Cristi Borcea a vorbit despre o remaniere masiva a lotului in pauza competitionala din iarna, fiind de asteptat sa mai plece si golgeterul Ionel Danciulescu. Oricum, ultimul cuvant il are antrenorul Ioan Andone, acesta exprimandu-si deja acordul pentru plecarea celor doi jucatori de baza.
×
Subiecte în articol: sport