x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ioan Becali, interzis si sub Podul Grant

Ioan Becali, interzis si sub Podul Grant

13 Iul 2004   •   00:00

De cand Ioan Becali nu mai e presedinte, iar de echipa se ocupa Dinu Gheorghe si Razvan Lucescu, numele impresarului este pomenit din ce in ce mai rar prin anturajul Rapidului.

PAUL ANDONE

Sosit in iarna cu surle si trambite in Giulesti, Ioan Becali a demis antrenorul care lasase echipa pe locul 3, a dat afara "secundul", directorul sportiv si doctorul si a mutat doi jucatori imediat in curtea lui Dinamo. Rapid a terminat pe acelasi loc, la 15 puncte de campioana, dar nu mai evolueaza in cupele europene dupa 17 ani.

MODEL. De 4 ani, de cand in Ghencea a descins Victor Piturca, drumurile lui Ioan Becali au fost blocate la Steaua. Venirea varului Gigi in fruntea Stelei a inchis definitiv portile impresarului, cu toate ca s-a incercat si o diversiune in care a fost folosit numele celui mai mare fotbalist roman, Gica Hagi. Jucatorii transferati de Steaua rup relatiile cu firma respectivului impresar, iar acesta, conform unor surse, nu ramane dator, blocand pe cat se poate transferurile in strainatate ale acestora.

DIPLOMATIE. Acum, usile altui club incep sa se inchida pentru Ioan Becali, relatiile cu gruparea al carei presedinte a fost pentru 6 luni. In momentul instalarii lui Giovanni, presedintele de onoare de atunci, Dinu Gheorghe, a parasit gruparea giulesteana, revenind acum cu puteri depline. Antrenor este Razvan Lucescu, cel cu al carui ilustru parinte Giovanni se afla intr-un conflict violent legat de plecarea lui "Il Luce" la Sahtior Donetk. Spre deosebire de situatia din Ghencea, cand cartile s-au dat de la inceput pe fata, in Giulesti este aleasa o cale de despartire amiabila, diplomatica.

APARENTE. Patronul George Copos vorbeste inca frumos despre fostul impresar, iar presedintele Dinu Gheorghe si Razvan Lucescu pastreaza distanta si neutralitatea in declaratii, la fel procedand si impresarul. Nimeni nu o spune clar, dar surse din cadrul clubului intaresc aceasta varianta.

PREVIZIUNE GLUMEATA
"Va incepe cincinalul Rapidului. Vom castiga 5 campionate la rand, iar in curand Rapid va ajunge in semifinala Cupei UEFA" - Ioan Becali, la cateva zile dupa instalare

AUTOSATISFACTIE
"Am venit la echipa cand Rapid era pe locul 3 si o las la plecare tot pe locul 3" - Ioan Becali, uitand ca 3 puncte nu sunt 15

ADEVARUL GOL-GOLUT
"Azi am predat oficial titlul de campioana lui Dinamo" - Ioan Becali, la banchetul de adio

ALTE PISTE
In iarna, Ioan Becali le-a gasit echipa imediat lui Iencsi si lui Soava ducandu-i la Moscova, a adus numerosi fotbalisti noi la Rapid, pe care insa i-a rascumparat, Irimia si Galamaz ajungand deja la rivala Dinamo. Acum, noua conducere aduce fotbalisti pe alte filiere, Burdujan si Marius Constantin sosind dupa negocieri directe cu patronii Ceahlaului, respectiv Brasovului, iar mai nou este aleasa "filiera armeana" a lui Mihai Stoichita. Au venit deja gemenii Karamian si se pregateste Zeciu. In plus, un alt jucator impresariat de Ioan Becali, Valeriu Bordeanu, isi pregateste bagajele.
×
Subiecte în articol: sport becali ioan