x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ion Ţiriac: "Nu îl înţeleg pe Federer, se presupune că este un tip inteligent"

Ion Ţiriac: "Nu îl înţeleg pe Federer, se presupune că este un tip inteligent"

09 Iun 2008   •   00:00

Fostul tenisman român Ion Ţiriac, cel mai puternic impresar din tenisul mondial, a criticat tactica aleasă de jucătorul elveţian Roger Federer în finala turneului de la Roland Garros, pierdută în faţa spaniolului Rafael Nadal.



Fostul tenisman român Ion Ţiriac, cel mai puternic impresar din tenisul mondial, a criticat tactica aleasă de jucătorul elveţian Roger Federer în finala turneului de la Roland Garros, pierdută în faţa spaniolului Rafael Nadal, scor 1-6, 3-6, 0-6, informează El Mundo, în ediţia online.

"Nu îl înţeleg pe Federer, se presupune că este un tip inteligent, dar rămîne pironit în spatele terenului în meciurile cu Nadal. Trebuie să-l întrebăm pe Higueras (n.r. - antrenorul spaniol al lui Federer, Jose Higueras) de ce a jucat aşa. Federer a jucat doar 15 minute, în al doilea set. Asta a fost tot", a declarat Ţiriac, organizatorul turneului de la Madrid, care figurează ca "mini Grand Slam" în calendarul din 2009.

Fostul preşedinte al COSR s-a arătat surprins de victoria drastică obţinută de Nadal, cea mai categorică din istoria turneului, după cea cu 6-0, 6-3, 6-0 obţinută de Guillermo Vilas în faţa americanului Brian Gottfried, în 1977. Ţiriac a precizat că se aştepta ca spaniolul să cîştige pentru a patra oară turneul de la Roland Garros, însă nu cu un scor atît de drastic: "Am greşit cu trei game-uri, eu pariasem pe un 6-2, 6-3, 6-2".

Ion Ţiriac l-a lăudat pe Rafael Nadal şi i-a urat să obţină succese importante şi pe alte suprafeţe. "A crescut mult, este un jucător foarte solid şi este mai probabil ca Nadal să cîştige la Wimbledon decît era ca Federer să o facă la Roland Garros. Deja a jucat o mare finală anul trecut şi a fost foarte aproape să cîştige", a spus Ţiriac.

Roger Federer a recunoscut superioritatea lui Nadal în meciul de duminică. "Am avut un sezon bun pe zgură. Dar încă o dată Rafa a fost mai bun. A fost foarte puternic, a dominat turneul cum o făcea Borg. Eu voi încerca din nou anul viitor", a spus Federer, care nu a reuşit niciodată să se impună la Roland Garros, acesta fiind singurul turneul de Grand Slam care îi lipseşte din palmares.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: sport federer tiriac