x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ionut Lupescu: "Ne putem califica si fara Mutu"

Ionut Lupescu: "Ne putem califica si fara Mutu"

13 Noi 2004   •   00:00

In rezolvarea scandalului iscat in jurul lui Adrian Mutu au fost implicate numeroase persoane, fiecare dintre acestea sustinand ca ar fi avut un rol decisiv in ajutarea internationalului roman.

CATALIN FAINISI

AJUTOR. Ionut Lupescu l-a sprijinit pe Mutu
Cu toate acestea, reprezentantii AFAN (Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori) sustin ca l-au sprijinit neconditionat pe roman, desi jucatorul facea parte din organizatia rivala AFR (Asociatia Fotbalistilor Romani), "care i-a intors spatele la greu".

SPRIJIN. Vicepresedintele Ionut Lupescu a declarat ca AFAN cunostea problema lui Mutu inca dinainte de a fi anuntata in presa, persoana lor de contact fiind chiar Gordon Taylor, seful organizatiei similare din Anglia. "Domnul Taylor era la o intrunire FIFPRO la Johannesburg, in Africa de Sud, unde s-a intalnit cu presedintele nostru, Alex Radulescu. Atunci, cei doi au discutat problema lui Mutu si au stabilit o strategie de a-l ajuta sa iasa din impas", a spus "Kaiserul", care a tinut legatura zilnic cu Taylor.

IMPLICARE. Cei de la AFAN nu au dezvaluit acest aspect pana acum, fiindca nu intentioneaza "sa isi faca reclama pe spinarea lui Mutu". "Si asa au fost destui oameni care au profitat de problemele lui pentru a se face cunoscuti. Desi suntem total impotriva drogurilor, i-am cerut cu insistenta lui Gordon Taylor sa duca investigatia la bun sfarsit si sa-l sprijine pe Adrian. Pana la urma, este roman si suntem obligati din punct de vedere moral sa-l ajutam", a completat Lupescu. Fostul capitan dinamovist a criticat totusi comportamentul lui Mutu de la conferinta de presa sustinuta in aceasta saptamana. "A spus ca, daca echipa nationala nu se califica la Mondiale, se considera principalul vinovat. Prin aceasta declaratie vrea sa dea impresia ca numai cu el in teren s-ar putea ajunge la turneul final. Fotbalul e un joc de echipa si cu siguranta va merge mai departe si fara el", a incheiat actualul antrenor.

PROCES
"Maniera in care l-au tratat pe Mutu ii va costa pe cei de la Chelsea. FIFPRO va avea grija ca jucatorul sa fie lasat in pace, fiindca el nu este obligat sa plateasca drept despagubire banii pe care i-a incasat Parma pentru el", a spus Lupescu. De asemenea, Will van Megen, consilier juridic al FIFPRO si expert in probleme de dopaj, a declarat: "Jucatorul nu are nici o legatura cu suma convenita intre Chelsea si Parma. Englezii ar fi putut sa plateasca pentru jucator 100 de milioane. Si atunci, Mutu ar trebui sa plateasca despagubiri pentru acea suma?", s-a intrebat olandezul.
×
Subiecte în articol: sport mutu