x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Isi merita banii

Isi merita banii

17 Iul 2004   •   00:00

Otelul a avut joi o seara neasteptat de lejera contra unui adversar pe cat de misterios, pe atat de modest in exprimare, in conditiile in care se anunta unul dificil.

FLORIN GONGU, MIHAI IGIROSANU - Constanta

In fata unui stadion aproape gol, galatenii au inceput in forta, incheind rapid conturile in fata unor albanezi care nu au realizat ce se intampla cu ei.

REALISM. Desi vizibil incantat de scor, 4-0, la finalul meciului, antrenorul galatenilor, Sorin Cartu, a ramas cu picioarele pe pamant: "Ma bucur ca baietii au dat dovada de mult caracter si ca m-au ascultat cand le-am spus ca trebuie sa lasam toate problemele deoparte timp de 90 de minute. Adevaratele caractere se vad in momentele dificile. Totusi, sa nu supralicitam aceasta victorie. Diferenta dintre fotbalul romanesc si cel albanez exista si succesul este, pe undeva, firesc".

MANDRIE. Victoria l-a determinat pe tehnicianul oltean sa faca referire si la una dintre variantele vehiculate inaintea meciului, aceea ca Rapidul sa preia locul Otelului in Cupa UEFA: "Locul acesta nu e de vanzare. E destul de greu sa ajungi aici, iar daca nu poti, nu conteaza alte aspecte. Nu e mereu suficient doar sa ai bani".

AVERTISMENT. In frunte cu Viorel Tanase, jucatorii Otelului au lasat de inteles ca greva s-ar putea repeta in cazul neachitarii restantelor financiare. Antrenorul Cartu a competat: "Sper ca aceasta victorie sa fi sensibilizat Primaria si ISPAT SIDEX".

"BATRANUL"

Deschizatorul seriei de goluri pentru Otelul a fost atacantul Cristi Negru, care a inscris la capatul unei faze superbe, cu o "scarita" fina peste portarul albanez, Lika. Dupa partida, constanteanul era foarte fericit, mai ales ca jucase in orasul natal. Insa cel mai apreciat jucator al Otelului a fost fundasul stanga Stefan Nanu, in varsta de 36 de ani, care dupa meci a fost asaltat de amatorii de autografe. Autor al unui gol, al treilea din cariera, Fane s-a aratat foarte satisfacut: "Am mai dat goluri la viata mea. Am inscris pentru Rapid, intr-un meci cu "U" Cluj, si pentru olandezii de la Vitesse Arnhem, contra celor de la Fortuna Sittard. Ma simt foarte bine, chiar daca am 36 de ani".

SEMNATURA

Titularizat in primul "11", atacantul Victoras Iacob, care a marcat si un gol, a fost la un pas sa nu faca parte nici macar din lot. Desi era trecut pe lista UEFA, el inca nu semnase contractul cu Otelul. Acest lucru s-a rezolvat chiar in dimineata meciului, cand jucatorul a purtat o discutie decisiva cu presedintele Boghici. Principalul diferend l-a constituit o clauza prin care fotbalistul era obligat sa renunte la o suma in functie de rezultatele echipei. In cele din urma, partile au ajuns la un numitor comun, Iacob semnand un contract pe trei ani. El a fost transferat in returul sezonului trecut la Rapid, fiind dorit de catre antrenorul Dan Petrescu. Dar n-a prea jucat si asa a ajuns sa evolueze la Galati.

PLATA LA ZI

Asa cum a promis, presedintele Neculai Boghici a rezolvat problema restantelor financiare ale jucatorilor de la Otelul, care ieri au trecut pe la casierie si si-au luat banii. "Este o bucurie dubla. Am castigat cu Dinamo Tirana si s-au achitat si restantele. As vrea sa intreb si eu, in momentul de fata, cate echipe mai sunt cu banii la zi asa cum este la noi? Acum sper ca atmosfera sa se schimbe si sa ne gandim la performanta", a declarat Boghici.

SOMN

Sugestiva pentru tonusul echipei albaneze a fost atitudinea jucatorilor de rezerva. In timp ce galatenii efectuau obisnuitele miscari de incalzire pe gazon, jucatorii lui Dinamo Tirana si-au petrecut cele 15 minute ale pauzei pe banca de rezerve, palavragind. Mai mult, Erald Deljallisi a gasit de cuviinta sa profite de locurile libere si sa traga un pui de somn, tolanit pe patru scaune. Dinamo Tirana este echipa Ministerului de Interne albanez, jucatorii fiind incadrati ca muncitori in cadrul institutiei, dar fara a avea grade. Contractele acestora sunt de circa 25.000-30.000 de dolari, primele de obiectiv fiind de 140.000 de dolari pentru castigarea titlului si 60.000 pentru adjudecarea Cupei.

Adversar - "Suporterii nostri incap intr-un microbuz"

Fostul portar al lui FC Brasov in perioada 1991-1995, Ilir Bojici, este unul dintre secunzi la Dinamo Tirana.

AMINTIRI. In pofida trecerii anilor, albanezul vorbeste fluent limba romana, fiind un adevarat nostalgic. "Perioada petrecuta in Romania a fost cea mai frumoasa a carierei mele. Nu pot sa uit Brasovul si colegii pe care i-am avut, pornind de la Santa si Ene, si pana la Savoiu si Marian Ivan", spune Bojici.

CRIZA. Bojici nu-si poate explica prestatia slaba a echipei sale. "Niciodata nu am vazut pe Dinamo Tirana jucand asa slab. La noi au fost cateva probleme legate de o criza financiara. Asta a inceput inca din plin campionat, cand eram la doua puncte de lider, SK Tirana, si a continuat pana cand am terminat la 9 puncte distanta, pe locul 2. Am avut in echipa cinci brazilieni, doi senegalezi si un zambian, jucatori de baza, care au parasit echipa fiindca nu au fost platiti."

MICROBUZ. In privinta returului, Bojici crede ca Dinamo va avea alta fata: "Nu mai speram la calificare, dar dorim sa aratam ce stim sa facem. Sincer, la inceput nici nu concepeam sa ratam calificarea. Otelul ne-a luat tare in prima repriza si ne-a surprins. Din pacate, probabil ca nu va veni multa lume la stadion, dupa acest scor. De altfel, e si o vorba in Albania, care spune ca Dinamo Tirana are suporteri cat sa umple un microbuz".

NOSTALGIE

"Nu pot sa uit Brasovul si colegii pe care i-am avut, pornind de la Santa si Ene, si pana la Savoiu si Marian Ivan" - Ilir Bojici "secund" Dinamo Tirana
×
Subiecte în articol: sport dinamo tirana dinamo tirana