x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Izolarea naşte confuzii

Izolarea naşte confuzii

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    06 Iun 2008   •   00:00
Izolarea naşte confuzii

EURO 2008 – ROMÂNIA ● Victor Piţurcă preferă sihăstria
O dată cu apropierea meciului de debut, contra Franţei, tensiunea în jurul naţionalei începe să
sporească. Tricolorii au intrat şi sub lupa ziariştilor străini, care nu înţeleg atitudinea federalilor români.



EURO 2008 – ROMÂNIA ● Victor Piţurcă preferă sihăstria
O dată cu apropierea meciului de debut, contra Franţei, tensiunea în jurul naţionalei începe să
sporească. Tricolorii au intrat şi sub lupa ziariştilor străini, care nu înţeleg atitudinea federalilor români.

Victor Piţurcă are războiul său personal cu presa. Are impresia că ziariştii români îi vor răul. Altfel nu se explică atitudinea sa. Preferă să se izoleze, inclusiv de propriii jucători ori de colaboratorii săi.

CORUPŢIE? Înaintea antrenamentului de ieri, la poarta hotelului Santispark, pe lîngă reprezentanţii presei române, şi-au făcut apariţia şi cei francezi. Vor să afle şi ei starea de spirit a primului lor adversar. “De ce nu vorbeşte antrenorul vostru cu presa?”, ne întreabă un francez de la cotidianul Sud-Ouest. “E o superstiţie de-a lui”, încercăm noi să-l liniştim. “Nu cumva e ceva legat de corupţia de la echipa naţională?”, insistă el. “Ce corupţie?” “În legătură cu transferurile. Înţeleg că mulţi au fost audiaţi.” Omul ştie el ceva. A aflat că au făcut drumuri în faţa procurorilor jucători precum Contra ori Chivu. Din nefericire pentru noi, cu această mentalitate românească, imaginea tricolorilor este serios şifonată. Străinii cred că acesta ar fi motivul pentru care selecţionerul se tot ascunde.

RESPONSABIL. Dacă federalii stau impasibili în faţa acestor anomalii, primul implicat care ar trebui să salveze aparenţele ar trebui să fie Piţurcă. Doar că acesta preferă să rămînă acelaşi sihastru, indiferent la imaginea nefavorabilă ce se poate isca. “Nici la Franţa nu se poate intra în cantonament, dar există întîlniri regulate cu presa. Apropo, ce-i cu gardul ăsta urît care camuflează hotelul? N-am mai văzut aşa ceva.” “A fost iniţiativa celor de la hotel”, a venit un răspuns din partea noastră. “Nu cred aşa ceva”, s-a exprimat nedumerit francezul. Avea toate motivele să nu creadă. Eram în asentimentul lui. Între timp mai venise un ziarist italian. A asistat la dialog şi n-a mai avut nevoie de alte lămuriri.

STRATEGIE. De cînd a ajuns în Elveţia, Piţurcă a putut fi văzut doar la aeroport şi pe aleile de la complexul Santispark, cînd, zeflemitor, a întrebat: “Ce vă uitaţi aşa la mine? Parcă nu m-aţi văzut de trei luni”. Pînă şi la unicul antrenament deschis de pînă acum Piţurcă a stat sub copertina băncii de rezerve, fiind extrem de preţios la vedere. Fie ca măcar această strategie să dea roade şi să ne bucurăm de un rezultat favorabil cu Franţa. Poate aşa să le scoatem corupţia din cap!


NEDUMERIRE
“Este ciudat modul în care sînteţi trataţi de antrenorul vostru. Cei de la voi din ţară nu au nevoie de informaţii de aici? Nu vor să ştie ce gîndeşte antrenorul? Îmi dau seama ce greu vă e să vă faceţi meseria. La noi există un respect reciproc. La două zile distanţă sînt întîlniri regulate cu presa” - Thierry Vautrat ziarist de la Sud-Ouest Franţa

×
Subiecte în articol: sport