x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Joc cu titlul pe masă

Joc cu titlul pe masă

de Dragos Stoica    |    30 Mar 2008   •   00:00
Joc cu titlul pe masă


Dacă pierde diseară în Şoseaua Ştefan cel Mare, CFR Cluj ar putea fi egalată la puncte de Steaua, iar Dinamo i-ar sufla în ceafă locului 2, care asigură calificarea în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

DINAMO – CFR CLUJ - Meci capital la vârful clasamentului


Dacă pierde diseară în Şoseaua Ştefan cel Mare, CFR Cluj ar putea fi egalată la puncte de Steaua, iar Dinamo i-ar sufla în ceafă locului 2, care asigură calificarea în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

 

Istoria de anul trecut se repetă. Unul dintre cele mai importante meciuri din această primăvară va avea loc diseară pe Stadionul “Dinamo”, unde elevii lui Gheorghe Mulţescu au ocazia de a se apropia sensibil de locul 2, cel care asigură prezenţa în ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor.

 

PARADOX. Printr-un hazard al sorţii, principala beneficiară a unei eventuale victorii “alb-roşii” în faţa lui CFR Cluj ar putea fi însă Steaua, care, în cazul în care va obţine la Vaslui toate cele trei puncte, s-ar instala practic pe prima poziţie a clasamentului, “militarii” fiind avantajaţi de rezultatele directe cu ardelenii. Aproape aceeaşi situaţie s-a petrecut şi în primăvara anului trecut, când, la capătul unui meci pigmentat cu evenimente de vestiar încă nedeplin elucidate, Dinamo a învins cu 1-0, favorizând în mod direct “duşmanul de clasă” tradiţional, Steaua. Ieri, preşedintele executiv Cristi Borcea a lansat un apel către fanii dinamovişti. “Sper ca la meciul cu CFR Cluj să fie stadionul plin. Avem mare nevoie de fani la o asemenea partidă, deoarece ei ne pot ajuta în obţinerea unei victorii care să însemne foarte mult pentru renaşterea noastră”, a declarat Borcea.

 

NEÎNFRICAT. Printre spectatorii care se vor aşeza la tribuna I se va număra şi tehnicianul lui CFR, Ioan Andone care îşi va ispăşi astfel prima etapă de suspendare din cele două dictate după înfrângerea echipei sale la Iaşi, cu 0-1. “Ar fi culmea să-mi fie teamă. Am mai stat în tribună la Dinamo şi n-am avut nici un fel de probleme. Nu voi lua loc la oficială, ci în tribună, lângă oameni obişnuiţi. Am petrecut zece ani la Dinamo, în care am pus suflet ca jucător şi antrenor şi am avut performanţe bune în momente foarte dificile. Sunt convins că aceste lucruri nu se pot uita, chiar dacă acum voi veni în Ştefan cel Mare ca adversar”, a afirmat ieri “Fălcosul”. De partea cealaltă, antrenorul lui Dinamo, Gigi Mulţescu, a spus că intenţionează să valorifice la maximum absenţa de pe bancă a fostului său coechipier din anii ’80: “Nu comentez suspendarea lui Ando, dar pentru CFR este un dezavantaj faptul că el nu-şi va putea conduce echipa aşa cum o face de obicei. Din tribună este aproape imposibil să transmiţi ceea ce vrei către jucători”. Aşa cum cele două cluburi au anticipat încă de două zile, CCA l-a desemnat pe Cristi Balaj să arbitreze partida din această seară, băimăreanul urmând să fie asistat la cele două linii de Cristian Nica şi de Aurel Oniţa. De asemenea, observatori vor fi Cezar Ionescu şi Rodion Cămătaru.

 

×
Subiecte în articol: sport dinamo