x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Jucatorii romani nu au continuitate"

"Jucatorii romani nu au continuitate"

08 Oct 2004   •   00:00

Antrenorul lui Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, este de parere ca romanii nu mai reusesc sa izbuteasca in fotbalul european din cauza unei mentalitati paguboase.

SORIN ANGHEL

  • Jurnalul National: Domnule Lucescu, cum vi s-a parut intalnirea cu Rapid, echipa fiului dumneavoastra?

    Mircea Lucescu: Cred ca a fost o premiera pentru fotbalul mondial. Pentru prima oara, doi antrenori, tata si fiu, s-au aflat fata in fata. A fost insa doar un joc amical in care am avut ocazia sa vedem la lucru si jucatori care evolueaza mai putin in competitiile oficiale.

  • Vor mai avea loc astfel de meciuri in familia Lucescu?

    Sa speram ca ma voi intalni cu Razvan si intr-un meci din Liga Campionilor. Aveam nevoie de un asemenea joc de pregatire pentru a putea sa vad la lucru si jucatori care evolueaza la echipa a doua sau a treia a lui Sahtior.

  • Totusi ati venit la Bucuresti si cu superstaruri cum ar fi Matuzalem.

    Matuzalem reprezinta cel mai important transfer pe care l-am facut anul acesta. A preferat sa vina sa joace in Ucraina desi mai era dorit si de Barcelona. Pentru mine nu este o premiera sa vin in Romania cu echipa pe care o antrenez. Cand eram la Brescia am participat la turneul de la Cluj, care din pacate nu se mai tine. Cu Galatasaray am jucat la Bacau.

  • Sunteti multumit de munca dumneavoastra in Ucraina?

    Sahtior incepe sa devina o echipa europeana, desi nu este foarte usor. Fiecare pas este important. S-a vazut in meciurile cu Milan, Barcelona ca ne lipseste experienta participarii in cupele europene. In campionatul intern dominam categoric, insa in Liga Campionilor Dinamo Kiev se comporta mai bine decat noi.

  • Jucatorii Rapidului spuneau ca meciul cu Sahtior reprezinta pentru ei un bun prilej de a demonstra ca merita sa joace in strainatate.

    Eu nu am venit pentru a transfera jucatori, dar e foarte bine ca ei vor sa joace la capacitate maxima. Este bine ca jucatorii romani doresc sa evolueze bine in fata mea, pentru ca astfel am si eu posibilitatea de a evalua potentialul fotbalului romanesc. Cu parere de rau o spun, jucatorii romani se ridica foarte greu la nivelul Ligii Campionilor. Am avut o generatie mare, cu Hagi in frunte, dupa care a venit o prapastie. Jucatorii clacheaza in primul rand mental. Acest lucru s-a vazut chiar si la jucatorii lui Sahtior in meciurile din Liga Campionilor. Daca acum 20 de ani era foarte posibil sa joci o finala de cupa europeana, astazi este imposibil. Eu imi propun in primul rand sa construiesc oameni si abia apoi trec la fotbal. Asta lipseste fotbalului romanesc.

  • Este o educatie pe care trebuie sa o aiba jucatorul sau trebuie sa o dea antrenorul?

    Antrenorul nu trebuie doar sa faca antrenamente. El trebuie sa fie un adevarat parinte, sa stie cum sa isi educe jucatorii.

  • De ce nu joaca romanii in campionatele din Europa de Vest?

    Nu au mentalitate. Continuitatea este un lucru foarte greu de realizat. Noua ne lipseste continuitatea profesionala la cel mai inalt nivel.

    FC BARCELONA

    "In clipa de fata prezinta cel mai bun si mai spectaculos fotbal. Ei au inceput insa prea devreme sa joace bine, inca din primele jocuri ale sezonului si nu stiu daca vor fi in stare sa reziste in ritmul asta pana la final"

    RAPID

    "Cand m-am intors la Rapid am declansat atat de multa ura incat am fost nevoit sa plec. Asta este lumea din Europa de Est"

    NATIONALA

    "E foarte bine ca jucatorii sunt optimisti inaintea meciului cu Cehia. Succesele trebuie mai intai construite in mintea jucatorilor. Daca ei nu au o mentalitate de invingator este foarte greu sa izbutesti, mai ales in fotbalul din ziua de astazi"

    PATRON

    "Rinat Ahmetov este cel mai important atu pe care il are Sahtior Donetk. Investeste foarte multi bani in fotbal, iar noi suntem datori sa-i rasplatim eforturile" - Mircea Lucescu, antrenor Sahtior Donetk

    LIDER. Rezultatele obtinute in ultimii ani cu Galatasaray, Besiktas si Sahtior Donetk il recomanda pe Mircea Lucescu drept cel mai bun antrenor roman

    RAZVAN LUCESCU SI-A "BATUT" TATAL

    Meciul amical dintre Rapid si Sahtior Donetk, care a pus pentru prima oara in istoria fotbalului mondial fata in fata doi antrenori, tata si fiu, a fost castigat de formatia bucuresteana cu scorul de 3-1. Golurile echipei antrenate de Razvan Lucescu au fost reusite de Daniel Niculae (’13, ’52) si Vasile Maftei (’64). Pentru ucraineni a inscris Batista. Sabin Ilie, care a fost inlocuit in minutul 73 cu Calin, a intrat in conflict cu suporterii de la tribuna zero, care i-au reprosat faptul ca nu este atasat de culorile clubului. "Daca nu eram cu sufletul la Rapid nu mai dadeam gol in meciul cu Steaua", a raspuns Ilie.
  • ×
    Subiecte în articol: sport lucescu şahtior jucătorii