x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Juventus Torino sau AS Roma?

Juventus Torino sau AS Roma?

19 Noi 2004   •   00:00

Imediat dupa ce a anuntat numele noului sau impresar, Adrian Mutu a si fost vazut in tricoul lui Juventus. Faptul ca agentul FIFA Alessandro Moggi este fiul directorului general al bianconerilor, Luciano Moggi, nu este insa un motiv suficient ca atacantul roman sa poposeasca la Torino.

DELIA GOMOESCU

PE GANDURI. Desi nu are o imagine prea buna, Adrian Mutu are oferte de la cluburi puternice
VARIANTA. Desi circulau zvonuri potrivit carora jucatorul s-ar fi inteles deja cu piemontezii, presa italiana insista pe ideea ca "Briliantul" ar putea foarte bine sa joace la AS Roma. Ziaristii de la tgCom au si argumente. Alessandro Moggi urmeaza sa ocupe o functie de conducere in cadrul gruparii romane, chiar daca tatal sau a incercat sa nege acest lucru. Astfel, impresarul italian l-ar aduce in Cetatea Eterna pe noul sau "client". Mutu ar urma sa ocupe locul lasat liber de Antonio Cassano. Acesta din urma va fi vandut mai mult ca sigur din doua motive. In primul rand, jucatorul se afla in relatii tensionate cu antrenorul Del Neri si cu mai-marii clubului. In al doilea rand, Roma are nevoie de bani, iar Cassano valoreaza cel putin 15 milioane de euro.

GARANTII. De ce ar prefera Mutu Roma, si nu Juventus? Pentru ca in formatia "giallorossa" ar avea garantat un post de titular, pe cand la Torino s-a bate pentru un loc in echipa cu Del Piero, Ibrahimovici si Trezeguet. In plus, la Roma ar juca alaturi de prietenul sau Cristi Chivu. Atacantul roman, care este suspendat pana pe 18 mai 2005, mai are oferte de la Fiorentina si Palermo, insa la revenirea pe gazon intentioneaza sa evolueze doar la o echipa de top.

LA AUDIERI
Numele viitoarei echipe a lui Mutu nu va fi probabil cunoscut inainte ca jucatorul sa-si lamureasca situatia cu Chelsea. Romanul a facut apel la decizia londonezilor de a-l da afara, si urmeaza sa fie audiat de FA Premier League alaturi de reprezentantii clubului englez. Chelsea cere despagubiri, iar Mutu vrea sa se asigure ca poate semna cu orice club doreste ca jucator liber de contract. Daca cele doua parti nu vor fi multumite de verdictul dat de Premier League, pot face un ultim recurs la Comitetul de Apel al Federatiei Engleze.

×
Subiecte în articol: sport