x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport La ceas de EURO

La ceas de EURO

de Dragos Stoica    |    05 Iun 2008   •   00:00
La ceas de EURO

MÎINE, 6 IUNIE – SUPLIMENT SPECIAL EURO ŞI TRICOLORUL ROMĂNIEI ŞI GHIDUL TV
După opt ani de secetă, naţionala României revine la un turneu final. Dacă pe atunci Mutu şi Chivu nu erau decît nişte copii care îşi trăgeau încet paşii în preajma lui Gică Hagi şi a lui Gică Popescu, 2008 îi găseşte pe cei doi în postura de lideri ai "tricolorilor", ipostază cu atît mai onorantă cu cît ultima campanie de calificare le-a adus şi consacrarea la nivelul primei reprezentative.



MÎINE, 6 IUNIE – SUPLIMENT SPECIAL EURO ŞI TRICOLORUL ROMĂNIEI ŞI GHIDUL TV
După opt ani de secetă, naţionala României revine la un turneu final. Dacă pe atunci Mutu şi Chivu nu erau decît nişte copii care îşi trăgeau încet paşii în preajma lui Gică Hagi şi a lui Gică Popescu, 2008 îi găseşte pe cei doi în postura de lideri ai "tricolorilor", ipostază cu atît mai onorantă cu cît ultima campanie de calificare le-a adus şi consacrarea la nivelul primei reprezentative. Da, Mutu, Chivu, Lobonţ, Contra, Rădoi, Dorin Goian, Marica, Codrea, Raţ, Tamaş, Cociş, Dică şi ceilalţi au de ce să fie mîndri! Aşa vor rămîne ţinuţi minte peste ani. Schimbîndu-şi omniprezenta imagine de fii risipitori, au reuşit o calificare superbă, prima după ce ultimii mohicani ai generaţiei lui Hagi au dispărut, iar destinul le-a răspuns pe măsură, hărăzindu-le o grupă de istorie la Euro.

La tragerea la sorţi din iarnă, Mircea Sandu declara că elevii lui Piţurcă ar trebui să fie fericiţi. "Ce ţi-ai putea dori mai mult ca jucător, decît să joci la un turneu final cu Italia, campioana mondială, Franţa, vicecampioana mondială, şi cu Olanda?", se întreba preşedintele FRF. Eventual, să te califici mai departe dintr-o asemenea grupă! Tot eventual, să nu pierzi în faţa campioanei mondiale, ba poate chiar să o şi învingi! Ar putea fi interesantă o astfel de abordare, evident atipică faţă de ancestralele obiceiuri de resemnare în faţa prăpădului inevitabil.

La 1.800 de kilometri distanţă de Piaţa Universităţii, Zürich şi Berna pot fi adevăratul început de drum al acestei generaţii. Anticipînd momentul, Jurnalul Naţional vine în întîmpinarea suporterilor echipei naţionale cu un ghid al întregii competiţii din Elveţia şi Austria, în care microbistul de rînd, dar şi un neiniţiat pot găsi reperele generale ale festivalului fotbalistic continental. Componenţele loturilor tuturor selecţionatelor calificate, prezentările celor două ţări gazdă şi ale principalilor jucători, un interviu cu Victor Piţurcă, detaliile financiare ale modului în care UEFA premiază întrecerea de pe gazon şi multe alte amănunte, toate sînt prezentate în interiorul suplimentului dedicat Euro de Jurnalul Naţional. Totodată, alături de ziar, Ghidul TV săptămînal şi suplimentul destinat turneului final, Jurnalul vă propune un articol-surpriză, în ton cu evenimentul: steagul României, pe care sperăm să aveţi ocazia săptămîna viitoare să-l fluturaţi la ceas de noapte.

×
Subiecte în articol: sport