x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport La fundul sacului

La fundul sacului

20 Ian 2005   •   00:00

Ieri, dupa sedinta Comitetului Executiv al FRF, presedintele Mircea Sandu a deplans grijile financiare cu care se confrunta forul de la Casa Fotbalului si dezinteresul sponsorilor fata de forul pe care il conduce.

DISPERAT. Presedintele Mircea Sandu s-a trezit fara solutii imediate pentru acoperirea "gaurilor" din bugetul FRF
CRIZA. Liderul "federal" a prezentat mai intai situatia bugetului pentru anul in curs: "Dupa calculele noastre, rezulta un deficit de circa 48 de miliarde de lei, pentru acoperirea caruia cautam parteneri. Comitetul Executiv a aprobat ca, in cazul negasirii unor solutii, sa contactam un credit bancar de pana la un milion de euro". Mircea Sandu a motivat criza prin dezinteresul sponsorilor si chiar al partenerilor FRF, precizand ca "balacarelile din fotbalul romanesc sunt cauza principala a pierderii capitalului de imagine". "Primisem asigurari de la BCR, discutasem chiar cu presedintele, dar nu am reusit sa incheiem un contract de sponsorizare. Este un mare semn de intrebare. Din cate stiu, anul trecut, in urma unor interventii, BCR a contribuit cu 800.000 de dolari la bugetul unui club de Divizia A". (Mihai Igirosanu)

CAMPIONAT 2005-2006
Comitetul Executiv a aprobat propunerea de modificare a calendarului competitional pentru sezonul 2005-2006 si a sistemului de desfasurare a campionatului, care urmeaza a fi supus votului Adunarii Generale din 12 aprilie. Astfel, urmatorul sezon al Diviziei A va debuta pe 6 august, iar turul se va incheia pe 3 decembrie. Returul este programat intre 1 martie 2006 si 13 mai, iar finala Cupei Romaniei, pentru data de 10 mai. Din respectiva editie vor retrograda ultimele doua clasate, iar din Divizia B vor promova patru echipe. In urma acestei situatii, prima liga va ramane cu 18 echipe, va exista doar o serie de "B" si sase de "C", cu 18 formatii.

×
Subiecte în articol: sport