x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport La Parchet, nechemat

La Parchet, nechemat

01 Mar 2005   •   00:00

Patronul echipei de fotbal Steaua, Gigi Becali, a venit ieri neinvitat la Parchetul General pentru a fi audiat in legatura cu schimbul de terenuri pe care l-a facut in 1999 cu Ministerul Apararii.

MIRUNA PASA

MARTOR. Gigi Becali spune ca n-a fost audiat ieri in calitate de invinuit, ci doar i-a lamurit pe procurori
Becali fusese citat legal pentru data de 8 martie, cu doar doua zile inainte de meciul pe care Steaua il va sustine cu Villarreal in optimile Cupei UEFA. El mai fusese chemat si la 24 februarie, dar nu a onorat invitatia. In schimb, patronul Stelei a preferat sa-si faca aparitia atunci cand nu-l astepta nimeni. "Am venit necitat, pentru ca speram sa nu va gasesc in fata Parchetului. Dar vad ca ati aflat, asa ca de acum incolo o sa vin cand sunt citat", a spus Becali dupa audieri.

CAZUL. Dosarul penal cu pricina priveste un contract prin care Gigi a facut schimb de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale. Prin actul incheiat in iunie 1999, Armata ii dadea lui Becali un teren de 20,9 hectare in Baneasa si primea in schimb un altul, de 21,5 hectare, in comuna Stefanestii de Jos. Schimbul ar fi fost avantajos pentru Becali cu 3,3 milioane de dolari, pentru ca metrul patrat din Baneasa valora 20-25 dolari, iar cel de la Stefanesti 6-7 dolari.

PLATA. "Daca esti martor, ajuti procurorii in ancheta. Am facut schimb pentru un teren care nu era al Armatei si pe care l-am platit de doua ori. O data am dat teren la schimb si am platit si proprietarilor 250.000 de dolari. Peste asta am mai dat si 40.000 de dolari pentru Monumentul Eroilor Aerului", a zis Gigi Becali.

TERENUL VA RAMANE GREU
Dupa sedinta de marti a Adunarii Generale a LPF, Gigi Becali declara ca va incerca inlocuirea gazonului din Ghencea pana la meciul tur din optimile Cupei UEFA, cu Villarreal, de pe 10 martie. Ieri insa, presedintele executiv al gruparii din Ghencea, Mihai Stoica, a declarat ca o astfel de operatiune este imposibila. "Toti cei cu care am vorbit de la firme specializate au spus ca este imposibila montarea unui covor de iarba pana la ora meciului cu Villarreal. Probabil terenul va fi greu, ca la partida cu Valencia. Este insa o diferenta intre teren greu si teren impracticabil", a spus MM.

STELIST PANA LA MOARTE
Asa poate fi catalogat cel ce a fost Dumitru Badea, 66 de ani, decedat sambata in urma unui atac cerebral, suferit in tribunele stadionului Ghencea, inaintea partidei de joi, Steaua - Valencia. Tata de ziarist sportiv, Titi, asa cum ii spuneau prietenii, a fost condus ieri pe ultimul drum de catre familie, colegii si prietenii fiului Leo, reporter la Pro TV, dar si de oficialii Stelei, Mihai Stoica, Teia Sponte si Valeriu Argaseala. Pe aceasta cale, cei de la Jurnalul National transmit familiei indoliate sincere condoleante si multa tarie pentru a trece peste acest greu moment. Sa-i fie tarana usoara!

×
Subiecte în articol: sport becali