x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport LeBron James intră în istorie cu a 20-a selecție la All-Star

LeBron James intră în istorie cu a 20-a selecție la All-Star

de Redacția Jurnalul    |    26 Ian 2024   •   12:00
LeBron James intră în istorie cu a 20-a selecție la All-Star
Sursa foto: Hepta

LeBron James îl depășește din nou pe Kareem Abdul-Jabbar, de această dată pentru cele mai multe selecții All-Star din istoria NBA. James este acum titular All-Star pentru a 20-a oară, liga dezvăluind joi seară rezultatele votului pentru titularii din acest sezon.

James este primul jucător care este selectat în echipa All-Star de 20 de ori în istoria NBA. Kareem Abdul-Jabbar, al cărui record de puncte reușite în carieră a fost doborât de James în sezonul trecut, a fost ales de 19 ori.

Meciul din acest an va avea loc pe 18 februarie la Indianapolis.

Alături de James în echipa de start a Conferinței de Vest au mai fost aleși Kevin Durant de la Phoenix, Nikola Jokic de la Denver, Luka Doncic de la Dallas și Shai Gilgeous-Alexander de la Oklahoma City, care l-a depășit pe Stephen Curry de la Golden State, titularul All-Star perene, pentru ultimul loc în Vest.

Durant este acum selecționat de 14 ori, unul dintre cei doar 11 jucători din istoria NBA care au fost aleși de atâtea ori.

În Conferința de Est, Giannis Antetokounmpo, de la Milwaukee, va fi însoțit de Jayson Tatum, de la Boston, și Joel Embiid, de la Philadelphia - MVP-ul NBA în exercițiu și actualul lider al marcatorilor din NBA - în prima linie. Tatum a stabilit un record în All-Star Game în sezonul trecut, marcând 55 de puncte în concursul de la Salt Lake City, în drumul spre titlul de MVP.

Titularii sunt selectați printr-o formulă în care votul fanilor contează în proporție de 50%, votul jucătorilor înșiși contează în proporție de 25%, iar votul unui juriu de jurnaliști și prezentatori care acoperă NBA contează pentru celelalte 25%. Antetokounmpo a fost cel mai bine votat, adunând aproximativ 5,4 milioane de voturi din partea fanilor.

Sunt foarte puțini jucători din sporturile profesioniste majore din SUA care să fie selectați ca All-Star, sau echivalentul acestuia, în 20 de sezoane diferite. James este primul care are această distincție în NBA. El se alătură lui Gordie Howe din hochei și unui trio de jucători de baseball - Hank Aaron, Willie Mays și Stan Musial - pe această listă.

Howe a fost ales de 23 de ori pentru All-Star Game din NHL. Aaron a fost selecționat în Major League Baseball All-Star în 21 de sezoane diferite, în timp ce Mays și Musial au fost în 20 de sezoane fiecare.

Ediția din acest an a All-Star Game revine la formatul tradițional Est contra Vest, care a fost utilizat în primele 66 de meciuri clasice din mijlocul sezonului din NBA. În cele mai recente șase ediții, cei care au obținut cele mai multe voturi din fiecare conferință au fost căpitani care au avut ocazia să își desemneze echipele; James a fost căpitan în fiecare din cele șase ediții, Antetokounmpo a fost celălalt căpitan de trei ori, Durant de două ori și Curry o dată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lebron james All-Star