x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liber la antrenamente

Liber la antrenamente

13 Noi 2004   •   00:00

FIFA a ratificat suspendarea de 7 luni dictata de FA in cazul Mutu, insa a precizat ca sanctiunea se refera doar la meciurile oficiale sau cele amicale, de pe plan intern sau international.

DELIA GOMOESCU

IN ECHIPAMENT. FIFA ii permite acum lui Mutu sa se pregateasca, desi este suspendat
Adrian Mutu are dreptul sa se antreneze cu orice echipa doreste. FIFA a comunicat ieri Federatiei Romane de Fotbal decizia Comisiei sale de Disciplina in ceea ce priveste cazul fotbalistului roman.

ACORD. "Analizand documentatia trimisa de Federatia Engleza, FIFA a ratificat suspendarea pe 7 luni a jucatorului roman (incepand din ziua de 25 octombrie 2004), extinzand-o la nivel mondial, dar numai in ceea ce priveste toate tipurile de meciuri, incluzandu-le pe cele interne, internationale, amicale si oficiale", se precizeaza in comunicatul forului mondial. In scrisoarea trimisa de FIFA catre FRF se specifica faptul ca "jucatorul Adrian Mutu are dreptul sa se antreneze cu fostul sau club, Dinamo Bucuresti".

EVAZIV. Bineinteles, daca Mutu ar ajunge la o intelegere cu o alta echipa, s-ar putea pregati fara probleme alaturi de noii sai coechipieri. Deocamdata insa, oficialii lui Juventus, formatia cu cele mai mari sanse de a deveni noua destinatie a romanului, evita sa faca declaratii referitoare la o eventuala achizitionare a "Briliantului". Intrebat de venirea lui Mutu la Torino, Luciano Moggi, directorul general al bianconerilor, a raspuns evaziv: "Pentru problemele legate de mercato trebuie sa bateti la alta usa. Noi suntem un grup puternic, motivat si mai ales pe primul loc in clasament".

A DOUA SANSA
Fostul portar al lui Chelsea, Mark Bosnich, s-a aflat intr-o situatie similara cu cea a romanului, in decembrie 2002, cand clubul englez i-a reziliat contractul, dupa ce a fost depistat pozitiv cu cocaina. "Mutu si-a recunoscut greseala, iar Chelsea ar fi trebuit sa fie alaturi de el si sa-l ajute sa se reabiliteze. Daca i-ar fi dat lui Mutu o a doua sansa, atunci echipa si-ar fi castigat multi prieteni", a declarat Bosnich in The Sun. Fotbalistul australian spune ca in Premier League sunt multi jucatori care consuma droguri, dar sunt acoperiti de echipele lor.
×
Subiecte în articol: sport mutu