x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Şahtior, peste Celtic

Liga Campionilor - Şahtior, peste Celtic

20 Sep 2007   •   00:00
Liga Campionilor - Şahtior, peste Celtic
Sursa foto: SERGEI SUPINSKY/

Echipa lui Mircea Lucescu a pornit cu dreptul in faza grupelor, 2-0 in faţa scoţienilor de la Celtic Glasgow. La succesul "minerilor" a contribuit şi Răzvan Raţ, integralist in partida de marţi seară, care a dat pasa decisivă la golul secund, marcat de italianul Lucarelli.

Echipa lui Mircea Lucescu a pornit cu dreptul in faza grupelor, 2-0 in faţa scoţienilor de la Celtic Glasgow. La succesul "minerilor" a contribuit şi Răzvan Raţ, integralist in partida de marţi seară, care a dat pasa decisivă la golul secund, marcat de italianul Lucarelli.

După meci, tehnicianul romăn s-a declarat mulţumit de rezultat, dar mai ales de prestaţia elevilor săi. "Este o victorie foarte importantă şi trei puncte necesare. Le-am cerut jucătorilor să inscriem repede, pentru că altfel am fi permis lui Celtic să aibă controlul balonului şi am fi avut probleme. Sunt fericit şi pentru jocul făcut, iar scorul nu reflectă ocaziile avute", a spus Lucescu. Potrivit agenţiei Sportinglife, antrenorul lui Şahtior este interesat de transferul portarului lui Celtic, Artur Boruc. "Dacă nu era el, Şahtior putea inscrie şase goluri. Am spus inainte de meci că Boruc este singurul jucător pe care l-aş lua de la Celtic, iar acum s-a văzut de ce. A jucat foarte bine impotriva noastră", a menţionat Lucescu.

In replică, tehnicianul lui Celtic, Gordon Strachan, a declarat că nu se aştepta ca Şahtior să inscrie două goluri atăt de rapid. "Faptul că le-am permis să inscrie de două ori in primele zece minute a fost un şoc. Evident că suntem dezamăgiţi, dar este doar startul sezonului şi ne vom imbunătăţi jocul. Această echipă are puţină experienţă in Liga Campionilor şi nu pot să critic pe nimeni, deoarece jucătorii sunt tineri", a spus Strachan.

Real Madrid, la borna 300

Real Madrid a jucat marţi meciul cu numărul 300 in Liga Campionilor, căştigat cu 2-1 in faţa lui Werder Bremen. Pentru madrileni au inscris chiar golgeterii all-time ai competiţiei, Raul şi Van Nistelrooy, care au ajuns la 57, respectiv 50 de reuşite in Ligă. Tot cu 2-1 s-a impus marţi şi deţinătoarea trofeului, AC Milan, in partida de pe teren propriu cu Benfica. "Liga Campionilor este mediul nostru

natural. Asta incercăm să le explicăm tuturor care vin la Milan. Cu Benfica am fi putut căştiga la o diferenţă de cinci sau şase goluri", a declarat după meci administratorul delegat al milanezilor, Adriano Galliani.

Mourinho, supărat pe ratări

Rosenborg a produs cea mai mare surpriză a serii de marţi, fosta adversară a Stelei reuşind o remiză norocoasă la Londra, in faţa lui Chelsea. După meci, antrenorul Jose Mourinho (foto) s-a declarat foarte dezamăgit de rezultat. "Am avut 20 de ocazii şi am marcat un gol. Poate că pentru două goluri aveam nevoie de 40 de ocazii şi pentru trei goluri de 60 de ocazii. Din cele 20 de ocazii, 15 nu au fost pe spaţiul porţii. Putem vorbi, vorbi, vorbi: este istoria meciului. Sunt ingrijorat de forma noastră şi nu sunt mulţumit. Nu putem marca şi nu am veşti bune de la staff-ul medical. Este o problemă pentru mine că in cursul a trei meciuri nu am marcat decăt un gol. Lampard şi Drogba nu sunt refăcuţi şi suferim din cauza absenţelor lor", a spus Mourinho.

×
Subiecte în articol: sport Liga campionilor celtic