x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport LIGA CAMPIONILOR SE JOACĂ ŞI ÎN LIGA 1 - Peralta e out, Rădoi revine

LIGA CAMPIONILOR SE JOACĂ ŞI ÎN LIGA 1 - Peralta e out, Rădoi revine

de Mihai Igirosanu    |    24 Sep 2008   •   00:00
LIGA CAMPIONILOR SE JOACĂ ŞI ÎN LIGA 1 - Peralta e out, Rădoi revine
Sursa foto: Alex Nicodim/

Cel mai aşteptat duel al Ligii 1 va avea loc peste două zile la Cluj între singurele echipe româneşti de Liga Campionilor: CFR şi Steaua. În ambele tabere creşte tensiunea înaintea ciocnirii.



Cel mai aşteptat duel al Ligii 1 va avea loc peste două zile la Cluj între singurele echipe româneşti de Liga Campionilor: CFR şi Steaua. În ambele tabere creşte tensiunea înaintea ciocnirii.

Deşi Steaua este pe locul întâi, iar CFR momentan doar pe şase, cele două adversare de vineri seară sunt cele mai în formă
echipe ale campionatului, diferenţa dintre ele şi restul formaţiilor părând a fi una destul de mare.

Maurizio Trombetta a aflat că nu-l va putea folosi pe mijlocaşul argentinian Sixto Peralta, care a suferit o ruptură fibrilară la coapsă la încălzirea dinaintea jocului cu Farul. În schimb, căpitanul Cadu va fi titular, deşi a lipsit la antrenamentul de luni după-amiază din cauza unor probleme la tendonul piciorului drept. Atmosfera din lotul clujenilor este una optimistă, iar mijlocaşul Eugen Trică şi-a exprimat ambiţiile: "Trebuie să redevenim echipa din turul campionatului trecut. Meciul cu Steaua este foarte important. Dacă-i învingem, reintrăm în cărţi pentru campionat. Cred că vor veni să se apere şi să lovească pe contraatac. A venit momentul să înscriu şi eu contra Stelei. N-am nici un fel de emoţii pentru această partidă. Să fim serioşi, nu ne este frică de ei".

Reintră Căpitanul
În Ghencea, steliştii nu concep un rezultat negativ în Gruia, mai ales după victoria cu 4-0 împotriva celor de la Gaz Metan şi a formei debordante a lui Semedo. Portughezul va fi titular vineri seară împotriva fostei sale echipe, dar Steaua va fi întărită mai ales prin reintrarea căpitanului Mirel Rădoi.

Refăcut după leziunea musculară,  internaţionalul şi-a reluat de duminică antrenamentele sub conducerea  lui Marius Lăcătuş şi va apărea cu siguranţă în formula de start. Într-un interviu acordat cotidianului portughez Record, Semedo îşi exprimă satisfacţia de a juca pentru Steaua. "Este un nou capitol al carierei mele şi este ca şi cum aş fi ajuns într-o altă lume. Am ajuns la cel mai mare club din ţară, Steaua este Benfica României. Am avut un debut foarte bun. Mă aşteptam ca lucrurile să meargă bine, dar această săptămână a întrecut toate aşteptările", a declarat "Pantera" din Ghencea.

Probleme la Chelsea
Chelsea va veni săptămâna viitoare la Cluj fără doi jucători importanţi, stoperul Carvalho şi play-maker-ul Deco. Cei doi internaţionali portughezi au suferit accidentări serioase şi nu vor fi apţi pentru partida din Liga Campionilor contra CFR-ului. Dacă Deco a suferit o leziune musculară şi nu va reintra decât peste două săptămâni, accidentarea lui Carvalho pare mai gravă. Ultimele teste au arătat că acesta suferă de o afecţiune a ligamentului colateral de la genunchi şi nu va putea reveni decât peste trei-patru săptămâni.

Visele lui Semedo
Mijlocaşul Stelei Antonio Semedo s-a destăinuit portughezilor de la Record. "Nu mă mai gândesc să revin în Portugalia. Am ajuns în sfârşit la un club mare, care luptă pentru titluri. Continui să visez că voi juca pentru Portugalia. Cu noua echipă tehnică există şanse. Dacă au fost în Rusia să-l vadă pe Danny, pot să vină şi în România. Visul meu a fost să joc la Benfica, echipa mea favorită. Aş vrea să-mi închei cariera în România."

FIORENTINA – Cesare Prandelli: "Steaua are jucători de valoare"

Antrenorul Fiorentinei, adversara Stelei din grupa F a Ligii Campionilor, a mărturisit că se aşteaptă la un meci echilibrat săptămâna viitoare pe stadionul Artemio Franchi.

Numele lui Cesare Prandelli impune respect în fotbalul italian. Ca jucător a făcut parte din marea echipă a lui Juventus din anii ’80, cu care a câştigat trei titluri, Cupa Campionilor Europeni şi Cupa Cupelor. Cariera de tehnician l-a purtat pe la Atalanta, Lecce, Verona, Venezia, Parma şi Roma, pentru ca din 2005 să antreneze pe Fiorentina, sub culorile căreia a fost desemnat de două ori cel mai bun antrenor din Serie A. Despre Steaua, Prandelli spune că este o echipă foarte competitivă şi bine organizată, care dispune de jucători de valoare, preferaţii săi fiind portughezul Semedo şi fundaşul George Ogăraru. "Avem multă încredere şi respectăm toate adversarele în acelaşi mod. Într-o partidă de un înalt nivel, cum sunt cele din Liga Campionilor, nu există favorite, toate echipele dau întotdeauna maximum", a spus Prandelli, care nu vede nici un avantaj în faptul că Adrian Mutu, unul dintre jucătorii săi preferaţi, cunoaşte foarte bine fotbalul românesc: "Într-o astfel de partidă nu sunt avantaje şi dezavantaje. Ambele echipe se vor cunoaşte foarte bine şi vor pregăti meciul cu atenţie". Tehnicianul nu consideră că prin plecarea lui Nicolae Dică, la Catania, Steaua are de suferit, pentru că "un singur jucător nu face niciodată diferenţa, adevărata valoare fiind dată de forţa grupului".

Deşi ar putea afla mai multe amănunte despre Steaua de la Walter Zenga, Prandelli a mărturisit că nu a discutat deocamdată cu actualul antrenor al Cataniei, dar nu va ezita să o facă dacă i se va ivi ocazia. Antrenorul Fiorentinei este de părere că Marius Lăcătuş, care a jucat pentru formaţia viola acum 18 ani, va avea parte de o primire frumoasă pe Artemio Franchi: "Suporterii noştri ştiu întotdeauna să îi respecte pe toţi cei care au îmbrăcat tricoul violet. Cred că va fi primit bine, aşa cum se cuvine".
  • Delia Gomoescu

×
Subiecte în articol: sport steaua campionilor liga