x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Shelbourne a sosit pe furis

Liga Campionilor - Shelbourne a sosit pe furis

de Mihai Igirosanu    |    02 Aug 2005   •   00:00
Liga Campionilor - Shelbourne a sosit pe furis

Echipa irlandeza Shelbourne, adversara Stelei din meciul de miercuri, din turul 2 preliminar, a sosit duminica seara. Ei vor sa se acomodeze cu caldura de la Bucuresti si sunt montati pentru a elimina campioana Romaniei.

Maine seara, contra lui Shelbourne, ros-albastrii vor disputa poate cel mai important meci al anului. Stelistii se gandesc doar la eliminarea irlandezilor, care le-ar garanta cel putin ramanerea in Europa.

Pentru a se obisnui cu conditiile atmosferice, adversara Stelei a sosit in Bucuresti inca de duminica seara, si nu marti cum era prevazut. Lotul lui Shelbourne s-a cazat la hotelul Marriott.

INDARJIRE. Abia ajunsi pe aeroportul Otopeni, irlandezii au lasat impresia unor oameni decisi sa faca orice pentru a obtine calificarea in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. "Sunt convins ca Steaua va avea un joc greu pentru ca noi suntem un adversar care isi doreste foarte mult aceasta calificare. Jucatorii mei imi vor confirma vorbele", a declarat antrenorul Pat Fenlon. Duminica seara, Shelbourne trebuia sa joace in deplasare cu Finn Harps, dar a reusit amanarea meciului.

PLANURI. Unul dintre jucatorii irlandezi, Jamie Harris, a dezvaluit gandurile irlandezilor: "Ii respectam, dar nu ne temem de ei. Daca vom reusi sa-i tinem departe de poarta o vreme, cred ca in repriza doua vom avea sanse de contraatac si am putea marca", a declarat el. Partida va fi arbitrata de o brigada franceza, avandu-l la centru pe Claude Colombo, al doilea pe lista FIFA din Franta. Colombo este nascut la Nice, are 45 de ani si este profesor de stiinte economice. El va fi ajutat de asistentii Vincent Texier si Eric Dansault.

ANTRENAMENT
"Am vazut meciul cu Dinamo ca pe unul puternic de pregatire inaintea partidei cu Shelbourne. Avem probleme cu Paraschiv si cu Nesu. In repriza a doua am incercat sa odihnesc cativa jucatori. Am vrut sa vad cum joaca si altii. De luni am inceput sa ne gandim doar la meciul de miercuri seara" - Oleg Protasov, antrenor Steaua

REVANSA
Dupa ce duminica a marcat primul gol pentru Steaua intr-un meci oficial, atacantul Victoras Iacob a dezvaluit ca toti stelistii se gandesc numai la meciul cu Shelbourne: "Sper sa ne revansam miercuri in fata suporterilor pentru ca acolo e cel mai important". Partenerul sau din linia ofensiva, Nicolae Dica a mers si el pe aceeasi idee: "Cel mai mult ne dorim calificarea in ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor. Avem o sansa mare sa jucam in grupe si toti ne gandim ca e cel mai important sa profitam de ea."

ABSENTA
Accidentat in minutul 66 al meciului din Supercupa Romaniei, Sorin Paraschiv nu va putea fi utilizat maine seara. Temerile cum ca mijlocasul stelist ar avea ruptura musculara s-au adeverit ieri, cand a devenit clar ca Paraschiv nu va putea evolua in meciul cu Shelbourne. In schimb, fundasul stanga, Mihai Nesu, lovit si el la glezna stanga, ar putea fi recuperat pana la ora confruntarii cu irlandezii. Cum in lot nu exista inlocuitor pe postul lui Paraschiv, Protasov va fi nevoit sa improvizeze.

ROSENBORG
Posibila adversara a Stelei din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, Rosenborg Trondheim, a castigat duminica seara, cu 2-0, meciul cu Bodo Glimt, disputat pe teren propriu in campionatul norvegian. Pentru echipa lui Per Joar Hansen au punctat vedetele din atac, Frode Johnsen (’62) si Thorstein Helstad (’76), iar Basma s-a accidentat. Iata echipa lui Rosenborg, cu precizarea ca Frode Johnsen a intrat in repriza secunda: E. Johnsen - Basma, Lago, Riseth, Dorsin - Strand, Winsnes, Eguren, Solli - Braaten, Helstad.
×
Subiecte în articol: sport shelbourne