x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Steaua lupta pentru euro-primavara

Liga Campionilor - Steaua lupta pentru euro-primavara

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    21 Noi 2006   •   00:00
Liga Campionilor - Steaua lupta pentru euro-primavara

Repetati furia de la Kiev! Dupa un impresionant 4-1, in tur, la Kiev, campioana Romaniei are nevoie in aceasta seara doar de o remiza pentru a-si asigura, practic, pozitia a treia in grupa E a Ligii Campionilor, care o califica in saisprezecimile Cupei UEFA.

Repetati furia de la Kiev! Dupa un impresionant 4-1, in tur, la Kiev, campioana Romaniei are nevoie in aceasta seara doar de o remiza pentru a-si asigura, practic, pozitia a treia in grupa E a Ligii Campionilor, care o califica in saisprezecimile Cupei UEFA.
Imaginea cenusie a remizei de la Targu-Jiu poate fi stearsa in aceasta seara, in ultimul meci pe teren propriu din aceasta editie a celei mai selecte competitii europene. In fata lui Dinamo Kiev, ros-albastrii sunt condamnati sa nu paseasca gresit pentru a continua aventura europeana si in primavara lui 2007.

STRATEGIE. Singura absenta din lotul Stelei, in afara celei vechi a lui Victoras Iacob, este cea a fundasului stanga Mihaita Nesu. In schimb, accidentat in meciul de la Targu-Jiu, atacantul francez Cyrill Thereau va fi apt de joc, insa, mai mult ca sigur, titularizat va fi Vali Badea. In privinta capitanului Mirel Radoi, desi a bifat finalurile de meci cu FC National si in deplasarea cu Pandurii, acesta nu va risca sa intre din primul minut, astfel ca perechea de la mijlocul terenului va fi Paraschiv-Ovidiu Petre. Intervievat ieri de cotidianul ucrainean Blik, antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, a lasat de inteles ca nu va pune in scena o strategie menita sa conduca spre o remiza. "Voi alege tactica potrivita pentru a castiga. Au mai facut-o o data, la Kiev. Dinamo este o echipa buna la nivel european, fiecare jucator al ei poate produce pericol, cu o mentiune speciala pentru Satkih si Rebrov. Nu am avut trimisi la meciul cu Arsenal Kiev, stim de ce e in stare Dinamo. Am vizionat, insa, inregistrarea meciului, pentru a vedea care este starea jucatorilor ucraineni", le-a spus tehnicianul stelist jurnalistilor de la Kiev.

PERICOL. Trei dintre jucatorii foarte importanti pentru Steaua, stoperul Dorin Goian sau mijlocasii Ovidiu Petre si Banel Nicolita, sunt amenintati cu suspendarea in meciul urmator, de la Lyon, in cazul in care vor primi in aceasta seara un cartonas galben. Totusi, in frunte cu capitanul Mirel Radoi, stelistii nu se gandesc la acest aspect:
, a spus Radoi. Lotul Stelei a efectuat antrenamentul oficial ieri dupa-amiaza, la ora 16:30, pe terenul 6 al complexului din B-dul Ghencea, iar antrenorul Cosmin Olaroiu va decide abia in aceasta dimineata daca il va titulariza sau nu pe capitanul Mirel Radoi.
"In privinta adversarului vreau sa spun ca prezenta printre titulari a lui Florin Cernat reprezinta un mare avantaj pentru Dinamo Kiev. Este un jucator admirabil, care-si aduce, prin inventivitatea sa, un aport considerabil la constructia fazelor ofensive", a declarat antrenorul Cosmin Olaroiu, intrebat despre romanul Cernat.

Derby
In celalalt meci al grupei, pe Stadionul Santiago Bernabeu din Madrid, Realul va primi replica lui Olympique Lyon, intr-o partida pe care o doreste ca o revansa dupa infrangerea, 0-2, suferita in Franta. Antrenorul lyonezilor, Gerrard Houllier, este ingrijorat din cauza numeroaselor absente din ofensiva: "As avea nevoie de ceva intariri pentru a suplini absentele lui Karim Benzema, Fred si Sidney Govou. Daca accidentatii vor reveni, totusi ei pot sa aiba din nou probleme, asa cum s-a intamplat in sezonul trecut cu Reveillere, Berthod si Abidal. Sunt convins ca echipa mea poate castiga in acest sezon Liga Campionilor!". Spaniolii au nevoie de o victorie la cel putin doua goluri pentru a spera la obtinerea primului loc in grupa E.
OPTIMISM
"Nu trebuie sa le lasam posesia, altfel va fi foarte greu sa-i invingem. Sunt increzator, desi Steaua nu se va cantona in aparare. Cred asta, mai ales ca Radoi a devenit apt. El tine centrul terenului"
Florin Cernat, Dinamo Kiev

×
Subiecte în articol: sport