x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Locul unu sau doi!"

"Locul unu sau doi!"

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    08 Iun 2008   •   00:00
"Locul unu sau doi!"

ROMÂNIA – FRANŢA  ●  Piţurcă şi-a trasat obiectivul în grupă
Cu două zile înaintea meciului de debut al României la Euro, selecţionerul spune că ştie totul despre Franţa şi că se aşteaptă ca Raymond Domenech să folosească aceeaşi aşezare din amicalul cu Columbia.



ROMÂNIA – FRANŢA  ●  Piţurcă şi-a trasat obiectivul în grupă
Cu două zile înaintea meciului de debut al României la Euro, selecţionerul spune că ştie totul despre Franţa şi că se aşteaptă ca Raymond Domenech să folosească aceeaşi aşezare din amicalul cu Columbia.

Piţurcă nu se teme de înfruntările cu Franţa, Italia şi Olanda din Grupa C şi spune că ţinteşte unul din primele două locuri. "Trebuie să privim acest turneu final ca pe un motiv de sărbătoare, e foarte important că suntem aici, am revenit în elita fotbalului european după opt ani. Vreau să terminăm grupa pe locul unu sau doi. I-am simţit pe băieţi că-şi doreau prezenţa la un turneu final încă din preliminarii. Ar fi extraordinară o calificare în sferturi pentru o generaţie care a suferit mult", a declarat Piţurcă pentru TVR 1.

Selecţionerul a spus apoi că are toate informaţiile necesare pentru meciul de debut la Euro. "Jucătorii Franţei sunt valoroşi, imprevizibili, pot veni oricînd cu ceva nou. Este posibil ca Domenech să vină cu o nouă aşezare a echipei. Totuşi, cred că va fi cea de la meciul pe care l-au jucat împotriva Columbiei. Băieţii trebuie să fie fizic şi psihic la cel mai înalt nivel, să fie concentraţi pentru a putea duce la capăt ceea ce le cer eu. E bine dacă le e puţin teamă de adversari, pentru că vor juca mai atent", a spus Piţurcă, care este conştient că o înfrîngere ar diminua drastic şansele de calificare: "Cînd pierzi primul meci, este greu să mergi mai departe, mai ales că urmează să întîlnim adversari ca Italia sau Olanda".

PLIMBARE. Vineri seară, jucătorii naţionalei s-au plimbat timp de 30 de minute în centrul vechi al oraşului St. Gallen, vizitînd domul din această localitate. Fotbaliştii români au fost recunoscuţi pe stradă de localnici şi cîţiva au fost solicitaţi să facă poze. Daniel Niculae a profitat de ocazie pentru a face cîteva cumpărături din magazinele care mai erau deschise, în timp ce Rădoi, Ghionea şi Dică au preferat să mănînce cîte o prăjitură la o terasă. Tricolori au avut programat ieri un singur antrenament, de dimineaţă.

ADVERSARI. Mijlocaşul Claude Makelele a declarat pentru presă franceză că meciul cu România nu va fi unul uşor. "România este o formaţie care are aceleaşi caracteristici ca noi. Este una din echipele cele mai puternice ale competiţiei. Românii vor pune probleme", a spus Makelele. "România este o echipă foarte bună, a terminat prima în grupa de calificare. Au calitate, au tot ce le trebuie pentru a cîştiga. Sînt eficienţi, foarte puternici în ofensivă. Trebuie să îi luăm în serios", a declarat şi fundaşul fundaşul Francois Clerc.

×
Subiecte în articol: sport