x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Los Angeles Rams e noua campioană din NFL

Los Angeles Rams e noua campioană din NFL

14 Feb 2022   •   09:20
Los Angeles Rams e noua campioană din NFL
Sursa foto: Hepta

Echipa de fotbal american Los Angeles Rams a învins duminică noaptea pe Cincinnati Bengals cu 23-20, într-un Super Bowl palpitant, câștigând primul campionat al francizei National Footbal League de la revenirea celor din Los Angeles și al doilea din istoria participării în NFL.

Cu această victorie, Rams, al căror ultim titlu NFL a fost câștigat în urmă cu 22 de ani, pe vremea când echipa reprezenta orașul St. Louis, s-au alăturat celor de la Tampa Bay Buccaneers, devenind singurele echipe care au câștigat un Super Bowl pe teren propriu, ediția din acest an fiind găzduită de noua arenă SoFi, din apropierea orașului californian.

Gazdele au deschis scorul în primul sfert, conducând cu 7-0, după un touch down reușit de Beckham Jr și un punct suplimentar al lui Gay. Bengals au redus din handicap, cu un field goal, scorul fiind 7-3, la capătul primelor 15 de minute de joc.

Sfertul secund a debutat cu un nou touch down de 6 puncte al gazdelor, reușit de Kupp. Rams a încercat o conversie de 2 puncte, nereușită însă, scorul devenind 13-3. În minutul 9 al sfertului, Bengals a punctat prima dată printr-un touch down, reușit de Higgins, cu punct suplimentar al lui McPherson, pauza mare a Super Bowl-ului consemnând scorul de 13-10.

Cuplul Higgins/McPherson a dus scorul la 13-17, cu touch dowd în secunda 12, după reluarea jocului. Apoi McPherson, pentru oaspeți și Gay, pentru gazde au mai pus câte 3 puncte pe tabelă, cu câte un field goal, sfertul 3 încheindu-se cu scorul de 16-20.

În sfertul final, fundașul Matthew Stafford a stat la baza acțiunii decisive cu care LA Rams a reușit touch down-ul câștigător. Acesta și-a păstrat calmul și când mai erau un minut și 25 de secunde din meci, a pus la cale o acțiune încheiată cu o pasă scurtă pentru touch down, către Cooper Kupp, cel ce a fost în final desemnat MVP-ul Super Bowl-ului din acest an.

„Sunt atât de mândru de această echipă, atât de mulți băieți din echipa noastră merită acest lucru, băieți care și-au dat inima și sufletul pentru această echipă", a spus quarterback-ul Metthew Stafford, care s-a alăturat echipei din LA la începutul acestui sezon.

„Acest meci de astăzi este povestea acestui sezon, cu suișuri și coborâșuri, a fost greu, dar am reușit", a spus el, citat de Reuters.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: super bowl