x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lubos Michel, coleg cu Lucescu la Sahtior

Lubos Michel, coleg cu Lucescu la Sahtior

de Ovidiu Ciutescu    |    29 Oct 2008   •   00:00

Lovitură de imagine pentru Sahtior Doneţk. Slovacul Lubos Michel, arbitrul care a condus finala Ligii Campionilor din acest an, dintre Manchester United şi Chelsea Londra, va lucra pentru campioana Ucrainei – departamentul competiţii internaţionale.



Lubos Michel s-a retras din  activitate săptămâna trecută, din cauza unor probleme de sănătate, anunţă site-ul oficial al grupării ucrainene. În afară de echipa de seniori, slovacul se va ocupa şi de organizarea activităţii echipelor de tineret. Slovacul, care vorbeşte patru limbi străine - rusa, poloneza, germana şi engleza - a declarat „invitaţia primită de la Doneţk a fost neaşteptată, însă am acceptat-o deoarece vreau să rămân în lumea fotbalului”.

 Michel şi-a început cariera în anul 1987, devenind purtător al ecusonului FIFA în 1994. Anul acesta, el a arbitrat finala Ligii Campionilor de la Moscova, câştigată de Manchester United la loviturile de departajare, în faţa rivalei Chelsea, la cinci ani după ce a condus finala Cupei UEFA dintre FC Porto şi FC Sevilla. Lubos Michel a devenit astfel primul arbitru care a condus finalele ambelor competiţii europene, după italianul Pierluigi Collina. Slovacul a participat, de asemenea, la două turnee finale ale Campionatului European şi Cupei Mondiale de fotbal.

×
Subiecte în articol: sport