x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lucescu, victima erorilor

Lucescu, victima erorilor

03 Noi 2004   •   00:00

Pe banca lui Sahtior Donetk, Mircea Lucescu a trait o seara ciudata la Glasgow. Ramasa din minutul 60 in doar noua jucatori de camp, dupa eliminarile lui Timosciuk (’43) si Barcauan (’58), echipa ucraineana putea chiar pleca neinvinsa de pe "Celtic Park".

MIHAI IGIROSANU

DRAMATISM. Duelul dintre Varga (la pamant) si Matuzalem ilustreaza perfect tensiunea meciului de la Glasgow

Conform stilului celui mai valoros tehnician roman al ultimilor ani, Sahtior a inceput prudent. Scotienii au profitat de startul temator al adversarilor si ofensiva lor de inceput avea sa rezolve meciul.

GAFE. Forcing-ul initial al trupei lui Martin O’Neill s-a concretizat in minutul 25, dar dupa o gafa de proportii a portarului Lastuvka. Acesta a facut cadou gazdelor o lovitura indirecta de la marginea careului de 16 metri, pe care englezul Alan Thompson a fructificat-o printr-un sut violent, care a spart zidul. Mai mult, cu doua minute inainte de pauza, Sahtior avea sa ramana in 10. Capitanul Timosciuk l-a oprit pe Henry Camara din postura de ultim aparator, fiind eliminat de arbitrul Eric Poulat.

COSMAR. Imediat dupa pauza, in minutul 56, dupa un atac intarziat asupra bulgarului Stilian Petrov, Cosmin Barcauan a vazut al doilea cartonas galben si a trebuit sa-l urmeze la vestiare pe Timosciuk. Ramas in 9, Lucescu a facut intai o mutare tactica, dupa care a fortat cu Marica. Pe final, Matuzalem a fost foarte aproape de egalare, dar lovitura sa de cap a fost retinuta de Marshall.

MITU A JUCAT PE "HIGHBURY"
Surpriza rundei a fost produsa de echipa romanilor Dumitru Mitu si Lucian Sanmartean, Panathinaikos Atena. Desi a evoluat pe terenul temutei Arsenal Londra, campioana Greciei a obtinut un excelent 1-1, care o mentine in cursa pentru calificare. Daca Sanmartean n-a incaput in lotul retinut pentru acest meci de antrenorul Zdenek Scasny, Mitu a intrat in minutul 62, inlocuindu-l pe Papadopoulos. De remarcat ca elenii au ratat un penalty, in minutul 65, prin Basinas. In derby-ul serii, Barcelona si-a luat revansa in fata lui Milan. Eroul catalanilor a fost brazilianul Ronaldinho.

REZULTATELE DE ASEARA
Grupa E
  • Arsenal - Panathinaikos 1-1
    Henry (’16 - penalty)/Cygan (’74 - autogol)
  • PSV Eindhoven - Rosenborg 1-0
    Beasley (10)

    Grupa F
  • Barcelona - AC Milan 2-1
    Eto’o (’37), Ronaldinho (’89)/Sevcenko (’17)
  • Celtic - Sahtior 1-0
    Thompson (’25)

    Grupa G
  • Inter Milano - Valencia 0-0
  • Werder Bremen - Anderlecht 5-1
    Klasnic (’3, ’16 si ’79), Klose (’33), D. Jensen (’90)/Iahtchouk (’30)

    Grupa H
  • TSKA Moscova - Chelsea 0-1
    Robben (’24)
  • FC Porto - PSG 0-0
  • ×
    Subiecte în articol: sport