x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lupescu a făcut rezervări la Viena

Lupescu a făcut rezervări la Viena

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    15 Iun 2008   •   00:00
Lupescu a făcut  rezervări la Viena

ECHIPA NAŢIONALĂ ● Oficialii federaţiei sînt optimişti în privinţa calificării în sferturile de finală
Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a rezervat camere la hotel în Viena, unde a doua clasată din Grupa C va disputa meciul din sferturile de finală.



Corespondenţă din St. Gallen
ECHIPA NAŢIONALĂ ● Oficialii federaţiei sînt optimişti în privinţa calificării în sferturile de finală
Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a rezervat camere la hotel în Viena, unde a doua clasată din Grupa C va disputa meciul din sferturile de finală.

Conducătorii fotbalului românesc şi-au schimbat atitudinea în urma celor două remize obţinute de trupa lui Victor Piţurcă în meciurile cu Franţa şi Olanda. Dacă înaintea turneului final se făcuseră rezervări doar pentru biletele de întoarcere, imediat după terminarea meciurilor din grupe, acum oficialii FRF se gîndesc la o şedere mai lungă în Elveţia şi Austria.

PROGRAM. Astfel, Ionuţ Lupescu a rezervat camere la Hotelul Hilton din Viena, unde delegaţia noastră ar trebui să ajungă la 21 iunie, în cazul în care se obţine calificarea în sferturi. Astăzi, după antrenamentul de dimineaţă, jucătorii vor pleca spre Konolfingen, o localitate situată la 20 de kilometri de Berna, unde România va disputa, marţi, ultimul meci din grupă, cu Olanda. În afară de Lupescu, ceilalţi federali vor rămîne însă la Hotelul Saentispark din Abtwil şi vor veni la Berna doar în ziua meciului. În funcţie de rezultatele din ultima etapă, delegaţia noastră va pleca la 21 iunie spre Viena sau spre ţară.

DESCHIDERE. Victor Piţurcă a condus ieri, pe Stadionul AFC Arena din St. Gallen, un antrenament deschis pe toată perioada sa, la care au asistat peste 500 de suporteri români. Titularii din meciul cu Italia au făcut doar o alergare uşoară şi cîteva pase, după care s-au retras la vestiare pentru masaj. Fanii şi-au aplaudat în picioare favoriţii, iar la final a avut loc o sesiune de autografe de circa 40 de minute, la care a participat şi selecţionerul. Cel mai solicitat a fost Adrian Mutu, care a semnat autografe în special pe încălţăminte. Impresionaţi de căldura suporterilor, conducătorii FRF au solicitat televiziunilor, la cererea jucătorilor, imagini cu reacţiile din ţară de după meciurile cu Franţa şi Italia.

VICTORIE. Jucătorii naţionalei spun că soarta calificării depinde doar de ei şi vor o victorie în faţa Olandei pentru a sta la mîna rezultatelor. "Olanda a venit foarte motivată la acest Campionat European şi probabil va juca de aceeaşi natură, la victorie. Ne dorim să cîştigăm ca să nu mai depindem de alte rezultate. Dar nu m-ar deranja să ne calificăm şi cu trei rezultate de egalitate", a spus atacantul Daniel Niculae. "Dacă avem valoare, ne putem califica. Dacă vom pierde, vom tremura mai mult pentru calificare. Nu vom ataca mai mult decît în meciul cu Italia, pentru că au încercat şi alţii şi şi-au luat trei şi patru. Calificarea e în mîinile noastre. Mai sînt 95 de minute în care vom da totul", a declarat şi căpitanul Cristi Chivu.

Italienii au făcut memoriu

Nemulţumiţi de arbitrajul din partida cu România, italienii au depus un memoriu la UEFA împotriva brigăzii norvegiene conduse de Tom Henning Ovrebo. "Au fost multe faze suspecte în timpul partidei: gol regulamentar marcat de Toni şi anulat, un penalty dubios pentru România. UEFA trebuie să recunoască greşelile. Dacă cei de la UEFA au certificat că nu au fost probleme la primul gol al Olandei din meciul cu noi, acum aşteptăm să recunoască şi erorile. Greşeli pot fi, şi le putem accepta, dar şi cei care comit aceste erori ar trebui să-şi asume responsabilităţi", a spus Giancarlo Abete, preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal.

Codrea vrea prietenie cu Olanda

Jurnaliştii francezi şi italieni prezenţi ieri la antrenamentul reprezentativei noastre au insistat pe ideea unui meci strategic între România şi Olanda, care să lase în afara sferturilor naţionalele lor. Aceştia nu au adresat tricolorilor nici o întrebare legată de partida cu Italia, mulţumindu-se să-i chestioneze pe jucătorii lui Victor Piţurcă doar dacă au amici în reprezentativa Olandei. Cel mai amuzant răspuns a venit din partea mijlocaşului Paul Codrea.
"Nu am prieteni în naţionala Olandei, dar sper să am după meciul de marţi", a răsucit Codrea cuţitul în rana
ziariştilor italieni şi francezi.

×
Subiecte în articol: sport