x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lupte fără nici un fel de reguli

Lupte fără nici un fel de reguli

de Dragos Stoica    |    09 Apr 2008   •   00:00
Lupte fără nici un fel de reguli

NOAPTEA GLADIATORILOR ● Eveniment oficial MMA în România
La 18 aprilie, pasionaţii sporturilor de contact vor avea ocazia să asiste la Ploieşti la o gală inedită, la care vor lua parte Cătălin Zmărăndescu şi Todd Medina şi care va fi transmisă în direct de Antena 1 din sala Olimpia.


NOAPTEA GLADIATORILOR ● Eveniment oficial MMA în România
La 18 aprilie, pasionaţii sporturilor de contact vor avea ocazia să asiste la Ploieşti la o gală inedită, la care vor lua parte Cătălin Zmărăndescu şi Todd Medina şi care va fi transmisă în direct de Antena 1 din sala Olimpia.


Au mai rămas doar nouă zile pînă cînd sala Olimpia din Ploieşti va găzdui, pentru prima dată în România, o gală oficială de MMA (Mixed Martial Arts). Pe parcursul a peste patru ore, spectatorii vor avea parte de un show cu adevărat inedit, începînd de la cuşca octogonală care ţine loc de ring şi pînă la multitudinea de stiluri de luptă pe care le vor etala sportivi din SUA, Canada şi România.


VARIAŢIE. Mixed Martial Arts reuneşte sportivi care stăpînesc diferite stiluri de arte marţiale (jiu-jitsu, sambo, karate, boxing, kick-boxing, judo, wrestling şi alte discipline de gen) care laolaltă alcătuiesc una dintre cele mai extravagante competiţii ale momentului. Luptătorii pot fi declaraţi cîştigători în urma aplicării uneia dintre următoarele tehnici: chocks, joint locks, take dawns şi knock-outs. În afara acestor tipuri de tehnici, sportivii mai pot deveni învingători prin aplicarea unor lovituri cu pumnul, cu piciorul, cu cotul sau cu genunchiul. Din cauza uzurii pe care o presupune o astfel de luptă, fiecare meci este structurat pe două reprize a cîte cinci minute. Pînă în prezent, acest gen de competiţie a prins excelent în SUA şi în Canada, fiind în plină expansiune şi în partea vestică a Europei, unde au avut deja loc şase gale. Printre cele mai importante nume care vor urca în cuşca-ring se numără Cătălin Zmărăndescu, Michael McDonald, Alexandru Lungu, Brad Nordquest, Adrian Preda, Eugen Preda, Rufus Rick şi Anatolie Ciumac.


Imbatabil

Cel mai greu nume care va participa la gala de la Ploieşti este Todd Medina, nimeni altul decît soţul Ralucăi Sandu şi totodată principalul organizator al evenimentului. Născut la 30 aprilie 1970, acesta are o înălţime de 1,78 m şi o greutate de 92 de kg, deţinînd un palmares impresionant: 69 de victorii, nouă remize şi zero înfrîngeri. Medina deţine o şcoală de freestyle fight în California, care este frecventată de actorii Will Smith, Brad Pitt şi Tom Cruise.


Lider

Născut la 26 ianuarie 1975, Cătălin Zmărăndescu este cel mai bine cotat luptător român, acesta avînd în palmares multiple titluri de campion mondial la lupte şi un loc 3 la Campionatul European de Lupte. De asemenea, Zmărăndescu este campion mondial şi campion european Wushu, campion european kung-fu şi a ocupat locul 3 la cupa mondială de woako full contact. Cătălin Zmărăndescu manageriază clubul Steaua Wu-Shu de cinci ani.


×
Subiecte în articol: sport