x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Luxemburg - Romănia - Doar Piţi e precaut

Luxemburg - Romănia - Doar Piţi e precaut

de Mihai Igirosanu    |    16 Oct 2007   •   00:00
Luxemburg  -  Romănia - Doar Piţi e precaut

Tricolorii se află de ieri in Luxemburg, acolo unde măine seară, de la ora 21:15, va intălni reprezentativa ţării gazdă intr-un meci in care cele trei puncte ar putea să ne apropie decisiv de Euro 2008.

Tricolorii se află de ieri in Luxemburg, acolo unde măine seară, de la ora 21:15, va intălni reprezentativa ţării gazdă intr-un meci in care cele trei puncte ar putea să ne apropie decisiv de Euro 2008.Â

In locul suspendaţilor Codrea, Nicoliţă şi Mutu, selecţionerul Victor Piţurcă l-a luat in micuţul Ducat şi pe mijlocaşul lui ŢSKA Sofia, Florentin Petre. "Am avut o discuţie cu intreg staff-ul tehnic. E adevărat că m-am găndit şi la Dorinel Munteanu, dar pănă la urmă am renunţat. Am hotărăt să vină doar Florentin Petre, pentru că nu prea avem jucători de bandă", a motivat Piţurcă. Astăzi, de la ora 12:00, echipa naţională are programat antrenamentul oficial pe Stadionul Josy Barthel, iar revenirea spre ţară se va produce joi, in jurul orei 12:00.

PRECAUŢIE. Inaintea plecării spre Luxemburg şi in ciuda statutului de mari favoriţi, selecţionerul a ales să abordeze o atitudine precaută. "Eu sunt rezervat să afirm că echipa naţională este calificată. Noi nu-l avem pe Mutu, iar Luxemburgul vine după o partidă mare, o victorie istorică. Işi doresc să obţină o victorie cu echipa de pe primul loc din grupă. Să fim atenţi, ne pot pune probleme!" La răndul său, jucătorul care a decis victoria din meciul contra Olandei, Dorin Goian, este sigur că "tricolorii" vor lua cele trei puncte in partida cu Luxemburg. "Va fi greu miercuri, mai ales că nu joacă Mutu, Codrea şi Nicoliţă. Avem insă fotbalişti care ii pot inlocui. Luxemburg a bătut pe Belarus in deplasare şi a pus mari probleme Olandei in faţa căreia a pierdut la limită. Cu siguranţă ne vom intoarce cu victorie de acolo." UEFA a anunţat că intălnirea de măine seară va fi condusă de o brigadă germană, avăndu-l la centru pe Felix Brych, in vărstă de 32 de ani, care este arbitru FIFA doar din acest an. El va fi ajutat de asistenţii Volker Wezel (42 de ani, purtător al ecusonului FIFA din 2003) şi Mike Pickel (32 de ani, arbitru FIFA din 2007). Observator pentru joc a fost desemnat elveţianul Guido Cornella, iar observator pentru arbitraj, danezul Peter Mikkelsen.

Petre e sigur că va juca

Convocat de urgenţă, jucătorul lui ŢSKA Sofia, Florentin Petre (foto stănga), s-a arătat foarte sigur pe el că va fi utilizat in meciul de miercuri seară din Luxemburg. "Dacă m-a chemat, eu zic că voi juca. Sper să fac un joc căt mai bun, pentru că băieţii au demonstrat sămbată seară că Romănia e o echipă mare. Au făcut un joc foarte bun contra Olandei şi merită toate felicitările. Nu-mi e teamă deloc de Luxemburg, dar trebuie luaţi in serios."

Â

Prime de 100.000 de euro

Directorul Departamentului Relaţii Internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea, a anunţat că jucătorii echipei naţionale vor primi pănă la 100.000 de euro, in funcţie de minutele jucate pentru calificarea la turneul final al Euro 2008. Primele totale pentru staff-ul tehnic şi jucători vor fi de aproximativ 2,5 milioane de euro, din cele 5 milioane pe care UEFA le acorda fiecărei federaţii naţionale in caz de calificare a echipei reprezentative. Pe lăngă această sumă şi sponsorii vor mai vira in conturi căteva sute de mii de euro.

×
Subiecte în articol: sport luxemburg