x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Magda Linette și Aryna Sabalenka au completat careul de ași din semifinalele de la Melbourne

Magda Linette și Aryna Sabalenka au completat careul de ași din semifinalele de la Melbourne

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2023   •   11:15
Magda Linette și Aryna Sabalenka au completat careul de ași din semifinalele de la Melbourne
Sursa foto: Hepta

Poloneza Magda Linette ș-a continuat miercuri parcursul nverosimil la Australian Open cu o victorie neașteptată în fața fostului număr unu mondial Karolina Pliskova și s-a calificat în semifinale, unde va juca împotriva Arynei Sabalenka, a cincea favorită, care a trecut tot miercuri de Donna Vekic.

Sabalenka, singurul cap de serie din top 10 rămas pe tabloul feminin, și-a câștigat locul în optimi, depășind-o pe Donna Vekic cu 6-3, 6-2, în al doilea meci de pe Rod Laver Arena.

Bielorusa nu va avea sarcină ușoară împotriva polonezei Linette, care a jucat un tenis foarte eficient, depășindu-și cu mult condiția dată de clasarea pe locul 45 în lume, pentru a obține o victorie pe deplin meritată în fața Pliskovei cu 6-3, 7-5.

În ciuda faptului că poloneza așteptataă să performeze la Melbourne Park era Iga Swiatek, Linette va fi acum cea care va juca joi o primă semifinală de Grand Slam în carieră, într-un meci care va decide cine o va întâlni în finală pe câștigătoarea celeilalte semifinale dintre Victoria Azarenka și Elena Rybakina.

"Este atât de mult și chiar nu-mi vine să cred", a declarat jucătoarea de 30 de ani. "Nu voi uita niciodată acest lucru. Depășesc niște lucruri foarte dificile pentru mine. Acest lucru va rămâne cu mine pentru toată viața. Așa că sunt foarte recunoscătoare".

Sabalenka și-a demonstrat statutul de favorită și s-a calificat în cea de a patra semifinală de Grand Slam a carierei, prima la Melbourne.

Vekic conducea cu 5-1 în întâlnirile directe în circuit, împotriva bielorusei, dar nu a reușit să se ridice la nivelul lui Sabalenka, cel 13 duble greșeli neajutând cauza croatei.

Sabalenka a făcut la rândul ei destule greșeli, dar serviciul ei a fost în mare parte solid, iar în acest meci a funcționat foarte bine și forehandul, cu care a pus-o în dificultate pe Vekic.

"Este o jucătoare grozavă și întotdeauna este greu să joci împotriva ei", a declarat Sabalenka, înainte de a explica de ce crede că a ieșit învingătoare.

"Cred că a fost pentru că am fost calmă și mă așteptam la acest joc din partea ei, așa că am reușit să rămân în joc indiferent de situație. Asta a fost cheia".

Linette nu a avut nicio problemă în sfertul de finală cu Pliskova, de două ori finalistă de Grand Slam, care a făcut 36 de greșeli neforțate.

"A jucat foarte bine de pe linia de fund", a spus Pliskova. "Pur și simplu nu am găsit niciun spațiu în teren pentru a reuși loviturile mele câștigătoare. Evident, serviciul nu a fost deloc grozav astăzi".

Linette nu trecuse niciodată de turul al treilea la un Grand Slam înainte de a ajunge la Melbourne Park în acest an și a spus că o schimbare de mentalitate a stat la baza parcursului ei de poveste.

"Cred că de-a lungul întregii mele vieți am luat greșelile, pierderile foarte personal", a explicat ea. "Așa că a fost foarte dificil să mă deconectez ca jucătoare de tenis și ca persoană, pentru că am simțit de multe ori că greșelile mă defineau."

×
Subiecte în articol: aryna sabalenka Magda Linette