x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Marcel Popescu şi Pompiliu Borş părăsesc Dinamo Bucureşti

Marcel Popescu şi Pompiliu Borş părăsesc Dinamo Bucureşti

de Ovidiu Ciutescu    |    18 Mar 2009   •   00:00
Marcel Popescu şi Pompiliu Borş părăsesc Dinamo Bucureşti

"Au încercat unii să mă schimbe de aproape un an şi n-au reuşit. Uite că a trebuit să plec din proprie iniţiativă", a comentat pentru jurnalul.ro chestorul Marcel Popescu plecarea din fruntea CS Dinamo Bucureşti. Preşedintele grupării din Ştefan cel Mare a ţinut să infirme zvonurile care spun că cererea de pensionare ar avea legătură cu scandalul făcut de Eugen Preda la Plaza România.



Ministrul Administraţiei şi Internelor, vicepremierul Dan Nica, a declarat aseară că a semnat în cursul zilei ordinele de pensionare ale generalilor Marcel Popescu şi Anghel Andreescu. Dacă Marcel Popescu se afla în fruntea clubului Dinamo, în schimb Anghel Andreescu a deţinut postul de şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din MAI. Din conducerea clubului Dinamo, pe acelaşi motiv, va pleca şi vicepreşedintele Pompiliu Borş. Fostul internaţional de rugby se ocupa în special de conducerea secţiilor de rugby şi volei.

Întrebat de jurnalul.ro despre motivele reale care au dus la înaintarea cererii de pensionare, Marcel Popescu a negat "orice legătură între decizia mea şi cazul Preda. În urma scandalului făcut de sportivul de la Dinamo Braşov riscam cel mult o mustrare. Nu se poate vorbi de aşa ceva. A trebuit să cer pensionarea din cauza noii legi a salarizării. În mod normal trebuia să ies la pensie peste un an, dar acum, dacă mai rămâneam...însemna să pierd nişte bani din pensie. Pe vremurile astea nu cred că cineva îşi permite acest lux". Marcel Popescu a mai spus că "pensionarea nu înseamnă automat şi ieşirea din acest club. Cu inima rămân aici, probabil că am să rămân şi fizic pentru că este posibil să devin preşedintele secţiei de volei". Chestorul s-a ferit să facă vreo nominalizare în ceea ce priveşte posibilul succesor în fruntea celui mai important club sportiv din România. "După un deceniu în fruntea lui Dinamo pot spune că cine vine aici nu va avea viaţă uşoară. Nu ştiu cine îmi va urma, dar eu cred că trebuie să fie un om care să cunoască mecanismele administrării unei societăţi sportive. Eu aş numi pe acest post pe unul dintre vicepreşedinţii clubului, dar la fel de adevărat este că nu eu sunt cel care ia aceste decizii", a mai spus şeful grupării din Ştefan cel Mare pentru jurnalul.ro.


×
Subiecte în articol: sport marcel popescu