x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Marius Lăcătuş a renunţat

Marius Lăcătuş a renunţat

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    18 Mai 2009   •   00:00
Marius Lăcătuş a renunţat
Sursa foto: Razvan Pasarica/Rpressport

Deşi imediat după eşecul cu Rapid (1-2), de vineri seară, declarase că nu se gândeşte la demisie, Marius Lăcătuş a decis ieri să se despartă de Steaua. "Fiara" s-a întâlnit ieri cu patronul Gigi Becali, acceptând să renunţe la clauza de 250.000 de euro.

Becali şi Lăcătuş s-au întâlnit ieri, la fix cinci luni după cea de-a doua instalare a "Fiarei" pe banca tehnică a Stelei. În contractul dintre cele două părţi exista o clauză conform căreia dacă Lăcătuş demisionează trebuie să plătească 250.000 de euro, dar trebuie să primească aceeaşi sumă în cazul în care este demis. Pentru ultimele trei etape din Liga 1, "roş-albaştrii" vor fi pregătiţi de antrenorul secund, Massimo Pedrazzini, cel care a asigurat interimatul şi după plecarea lui Hagi.

A REFUZAT O FUNCŢIE ÎN CLUB
Iniţial, Gigi Becali îi propusese lui Marius Lăcătuş să se întâlnească sâmbătă pentru discuţia finală, însă fostul număr 7 legendar al Stelei l-a refuzat, motivând că a stabilit cu familia să-şi petreacă ziua împreună. În cele din urmă, cei doi s-au întâlnit ieri. Conform unor surse, Lăcătuş i-a transmis lui Becali că acceptă să renunţe la clauza în valoare de 250.000 de euro, însă i-a solicitat, în schimb, finanţatorului din Ghencea că doreşte să fie plătit la zi.

După ce au bătut palma, Gigi Becali i-a propus lui Marius Lăcătuş să rămână la club într-o funcţie de conducere, însă "Fiara" a refuzat.

Lăcătuş a mai fost preşedinte de onoare al Stelei în urmă cu trei ani, când manager sportiv în Ghencea era actualul preşedinte al Unirii Urziceni, Mihai Stoica. La o zi după înfrângerea cu Rapid, într-o emisiune pe GSPTV, Marius Lăcătuş a încercat să pară liniştit, însă discursul său i-a trădat resemnarea:

"Dacă patronul îmi va cere să plec, eu plec. Nu poţi să stai dacă nu mai eşti dorit de conducere, dacă nu mai are încredere în tine. Nu trag cu dinţii de scaun, nu am venit aici pentru bani, iar dacă Gigi va dori să renunţ, voi pleca cu siguranţă. Am discutat deocamdată telefonic, aştept întâlnirea de duminică, atunci când vom discuta faţă în faţă", spune Lăcătuş.

Imediat după meci, "Fiara" declara: "Nu mă gândesc la demisie, nu vreau să iau decizii la cald!".


Analiza lui Puiu
Într-o intervenţie la GSPTV, fostul selecţioner Anghel Iordănescu a analizat în termeni destul de duri situaţia în care a ajuns Steaua. "La Steaua este nevoie de mai mult decât schimbarea antrenorului, este nevoie de schimbarea efectivului de jucători. Cred că 12-13 jucători din actualul lot nu au ce căuta pe banca tehnică a Stelei. Foarte puţini dintre cei transferaţi în ultimul an au confirmat, astfel că va fi greu ca Steaua să promoveze şase-opt jucători, aşa cum îşi doreşte patronul", a declarat Iordănescu.

 

Derby-ul interimarilor
Peste două etape, Liga 1 va programa derby-ul dintre Steaua şi "U" Craiova, meci în care pe băncile de rezerve s-ar putea afla doi antrenori interimari, Massimo Pedrazzini, de partea "roş-albaştrilor", şi Ionel Tersinio Gane, de cea a oltenilor. Acesta din urmă a condus antrenamentul de sâmbătă după-amiază al Universităţii, înaintea căruia a purtat o discuţie cu patronul Adrian Mititelu.

Potrivit unor surse, conducerea clubului din Bănie va decide până la sfârşitul acestei săptămâni dacă va mai fi adus un alt antrenor sau dacă Ionel Gane va rămâne până la finalul campionatului, după ce managerul tehnic Ovidiu Stângă şi managerul general Ilie Balaci au refuzat să se ocupe de pregătirea formaţiei oltene.

"Va trebui să am o discuţie cu Ovidiu Stângă şi cu Ilie Balaci, pentru ca unul dintre ei doi să se ocupe de echipă până la vară", şi-a exprimat totuşi dorinţa Adrian Mititelu.

 

"Aşa este în viaţă, ghinionul se adună, iar situaţia nu este tocmai bună. Îmi reproşez rezultatul cu Rapid, pe cel cu Dinamo şi toate cele negative. Poate nu am fost inspirat în alcătuirea echipei"
Marius Lăcătuş

×
Subiecte în articol: sport lacatus