x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Meciul care a calmat spiritele in Divizia A

Meciul care a calmat spiritele in Divizia A

29 Mai 2004   •   00:00

Dupa infrangerea de joi seara in amicalul contra Irlandei, echipa nationala de fotbal al Romaniei s-a intors in tara ieri dimineata, la ora 5:30. Urmatoarea partida a reprezentativei va fi prima oficiala de anul acesta, impotriva Finlandei la Bucuresti.

FLORIN GONGU

Delegatia romana trebuia sa paraseasca teritoriu irlandez pana la ora locala 0:00, dar acest lucru s-a intamplat cu 5 minute intarziere.

LINISTITI. In ciuda infrangerii, jucatorii nostri nu abordat o mina trista, ci mai degraba una linistita. Cu exceptia lui Stelea, ramas la Dublin, toti ceilalti fotbalisti au revenit la Bucuresti. Cel mai tacut dintre toti a fost stelistul Mirel Radoi, cazut victima unaui atac criminal din partea lui Martin Rowlands. Cu un "abtibild" ramas sub forma a doua crampoane, in zojna genunchiului, Radoi si-a revenit abia la imbarcarea in avion. Se pare ca va fi apt pana maine, el alegandu-se doar cu o contuzie mai puternica.

IMPACAREA. Desi cu o echipa incropita, generatia Diviziei A, inrolata sub comanda lui Iordanescu, nu s-a facut de ras la Dublin, in multe randuri jucatorii nostri primind aplauze de la exigentul public irlandez. Iar, mai mult, marele castig al acestei dispute pare a fi reinstalarea starii de normalitate intre jucatorii de la Steaua si la Dinamo, echipe care au dat grosul selectiei. Acestia au facut uitata rivalitatea existenta pe acest final de campionat, lasand rautatile in sarcina conducatorilor, avand puterea sa petreaca mult timp impreuna si sa glumeasca intre ei.

SEDINTA. Inainte de imbarcarea in avion, Iordanescu i-a strans pe toti fotbalistii intr-una din zonele aeroportului si i-a "bagat" intr-o scurta sedinta. Selectionerul le-a multumit pentru evolutie, incurajandu-i pentru viitor, dar, in acelasi timp, le-a atras atentia in privinta timpului liber care urmeaza pentru ei. "Incercati sa va odihniti si sa va pregatiti. Sa nu aud ca ati dus viata extrasportiva", a atentionat Generalul. Voia buna a revenit apoi in drumul de intoarcere spre tara. Astfel, Plesan si Barcauan s-a prezentat in fata ziaristilor drept Banderas, respectiv D’Artagnan.

Arbitrul a inteles injuraturile lui Ganea

In meciul contra Irlandei, capitanul echipei Romaniei a fost desemnat Ionel Ganea. "A fost pentru prima oara in viata cand am fost capitan din minutul 1. M-a incercat un sentiment de mare responsabilitate, care mi-a facut placere", a povestit Ganezu’, care a spus ca nu se astepta sa fie el cel car sa poarte banderola. "A fost optiunea lui nea Puiu si trebuie respectata. Nu am nici un motiv sa fiu suparat. Nu cred ca trebuie facut atata caz pentru acest lucru", a comentat Bogdan Lobont. Cand a fost inlocuit in minutul 87, Ganea a predat banderola lui Stelea. In calitatea sa de capitan, jucatorul lui Wolves a avut un dialog foarte interesant cu "centralul" ceh Jara, in debutul reprizei secunde, pana ce irlandezii au revenit de la cabine. Arbitrul l-a atentionat pe jucator, pe un ton amical, sa nu-l mai injure in limba romana, pentru ca intelege. "Bine omule, nu te mai injur, dar da-ne loviturile libere care ni se cuvin", i-a raspuns zambind Ganea.

"A fost un joc de mare angajament, lucru cu care fotbalistii din campionatul intern se intalnesc foarte rar. Diferenta a fost facuta de Roy si Robie Keane, doi jucatori mari. La noi au fost desincronizari in defensiva, in special in zona fundasilor centrali"
Anghel Iordanescu, selectioner

Piturca: "Jucatorii trebuiau sa petreaca noaptea la Dublin"

Antrenorul Stelei, Victor Piturca, s-a aratat incantat ca echipa nationala a avut in componenta, la un moment dat, in timpul meciul cu Irlanda, 5 fotbalisti ai gruparii din Ghencea, precum si pe galateanul Ghionea, care din vara se intoarce in Ghencea. Piturca a fost insa nemultumit de faptul ca oficialii FRF au grabit revenirea in tara, jucatorii fiind nevoiti sa-si petreaca noaptea in avion. "Au jucat tarziu, normal jucatorii trebuiau sa petreaca noaptea acolo. Dar se pare ca celor de la federatie nu le pasa de cluburi. Nu e normal ca un jucator care a evoluat 90 de minute sa fie obligat sa calatoreasca noaptea cu avionul. Dinamo e la 4 puncte, Apulum probabil ca nu le va pune probleme, asa ca nu intereseaza pe nimeni daca jucatorii mei vor fi obositi la urmatorul meci. Daca mai spun ceva, probabil de la FRF mi se va raspunde obraznic. Imi vor reprosa ca de ce nu am castigat partidele de pana acum", a spus Piturca. (Ionut Paduraru)

Victorie dedicata lui Roy Keane

Ecourile succesului Irlandei in fata Romaniei sunt relative, presa engleza scotand in evidenta mai mult revenirea in nationala "verzilor" a lui Roy Keane. "Holland i-a asigurat o revenire victorioasa lui Roy Keane" s-au "Capitanul lui Manchester United a revenit dupa 2 ani de exil. Fiul ratacitor s-a intors". De altfel, Roy Keane a fost fotbalistul care a smuls cele mai multe aplauze din parte tribunelor. De remarcat ca The Times, care l-a remarcat pe Lobont, l-a confundat pe rapidistul Daniel Niculae cu Marius Niculae de la Sporting Lisabona.
×
Subiecte în articol: sport jucătorii