x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Meciul de aur

Meciul de aur

19 Noi 2004   •   00:00

"El clasico", "marele derby", "confruntarea secolului". Cel mai cunoscut duel din Primera Division, din Europa sau chiar din lume poate fi descris in multe feluri, insa are un singur nume: Barcelona - Real Madrid.

DELIA GOMOESCU

INDRAGOSTIT DE MINGE. Ronaldinho este considerat omul capabil sa faca diferenta intr-un meci al vedetelor. Evolutia sa in aceasta seara ii poate aduce in premiera Balonul de Aur
Stadionul Camp Nou va fi in aceasta seara locul cu cea mai mare concentratie de vedete pe metru patrat. Motivul e simplu. Arena catalana gazduieste marele derby Barcelona - Real Madrid. De mai bine de o saptamana, intreaga Spanie asteapta cu sufletul la gura ciocnirea dintre galaxii.

EGALITATE. Cele doua echipe sunt in situatii oarecum opuse. Barcelona e lider, a avut un start de sezon perfect, dar in etapa trecuta a pierdut in fata lui Betis. De partea cealalta, Realul a inceput slab, insa se afla in plina revenire de forma. Daca in clasament baietii lui Frank Rijkaard au 4 puncte in fata "albilor", cele doua rivale sunt la egalitate in ceea ce priveste numarul nominalizatilor la Balonul de Aur. Cinci jucatori de la Barcelona, Ronaldinho, Deco, Giuly, Larsson si Eto’o, si cinci de la Real, Ronaldo, Figo, Zidane, Beckham si Morientes, sunt in cursa pentru cel mai ravnit trofeu al anului la nivel individual.

DUEL ISTORIC. Fotbalistii celor doua echipe nu au avut la dispozitie foarte mult timp pentru a pregati confruntarea cu dusmanul de-o viata. Multi dintre ei au fost la echipele nationale, iar cei doi antrenori au pus totul la punct in doar doua zile. Dar asta conteaza mai putin, pentru ca Barcelona - Real Madrid nu este doar un meci de fotbal. Este o batalie istorica, un duel intre doua lumi despartite de diferente politice si culturale.

PRONOSTICUL LUI RONALDO: SCOR 1-2
Ronaldo crede ca Real va castiga la Barcelona si stie si scorul: 1-2. Mai mult, brazilianul spune ca va inscrie pe Camp Nou. "Imi mentin promisiunea de a marca 35 de goluri in acest sezon, desi stiu ca imi va fi greu. Sper ca meciul sa se termine 1-2. Un gol il voi da eu, iar pe celalalt Raul, de exemplu. Oricum, asta conteaza mai putin. Important este ca castigam", a spus Fenomenul. Ronaldo (foto stanga) crede ca asupra Barcelonei apasa o presiune mai mare decat asupra Realului, in ciuda faptului ca echipa catalata are 4 puncte avans: "Au trecut mai multi ani de cand nu au luat nici un titlu, asa ca este mai greu pentru ei. Nu o sa fie nici un dezastru daca facem egal sau daca pierdem. Mai sunt meciuri."
×
Subiecte în articol: sport