x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Middlesbrough - Steaua / Religia bere

Middlesbrough - Steaua / Religia bere

de Florin Gongu    |    28 Apr 2006   •   00:00
Middlesbrough  -  Steaua / Religia bere
Corespondenta din Middlesbrough
Mai mult de jumatate din cei aproximativ 150.000 de locuitori ai orasului Middlesbrough au respirat ieri doar pentru returul cu Steaua, din semifinala Cupei UEFA.

Mii de suporteri ai echipei pregatite de scotianul Steve McClaren au umplut pub-urile din oras inca incepand cu orele pranzului. Echipati in tricouri ale lui "Boro", fanii englezi si-au inecat emotiile in berea care a curs din belsug, spre bucuria patronilor de localuri din intreaga regiune Teeside.

OPTIMISM. Cu moralul ridicat dupa ce au citit in presa locala de ieri ca tunarul australian Mark Viduka e apt de joc, sustinatorii echipei de pe Riverside pareau extrem de optimisti, transformand orasul dintr-o urbe linistita intr-una dominata de pasiunea pentru fotbal si "Boro".

In acest timp, majoritatea jucatorilor Stelei s-au plimbat prin parcurile superbe din jurul hotelului "Redworth Hall", unde au fost cazati. Stabilimentul este un vechi conac in stil elizabetan, construit in 1744, intins pe un domeniu de 25 de acri si inconjurat de gradini si padure. Dupa-amiaza, antrenorul Cosmin Olaroiu a mai programat o plimbare, de data aceasta la o renumita rezervatie de fazani din zona, pentru ca apoi sa le prezinte jucatorilor o selectie cu cele mai importante meciuri sustinute de Middlesbrough in acest sezon.

DESPARTIRE. In timp ce echipa se pregatea pentru returul din Anglia, presedintele Marius Lacatus isi anunta iminenta despartire de Steaua. Legendarul "septar" al ros-albastrilor si-a motivat decizia prin faptul ca a fost deranjat de unele discutii la adresa sa, dar si a unei nepotriviri cu munca de birou pe care o implica functia actuala.

"Nu cred ca au existat vorbe nepotrivite la club in privinta lui Marius Lacatus. El este un simbol al Stelei si eu, personal, nu m-as fi apucat niciodata sa-i pun bete in roate", a replicat, de la Middlesbrough, managerul general, Mihai Stoica. Se pare ca Lacatus va purta astazi o discutie decisiva cu patronul Gigi Becali, la putin timp dupa revenirea acestuia din Anglia.

ATAC LA BORCEA
Cunoscut ca sustinator al lui Dinamo, Ion Tiriac a fost ieri-seara stelist in toata regula. "Numai un netrebnic sau un anormal nu tine cu Steaua in Cupa UEFA", a afirmat Tiriac, contrazis insa de Ilie Nastase: "Stiu eu unul la Dinamo". Daca s-a ferit la inceput sa dea nume, presedintele FRT a recunoscut ca se referea la Cristi Borcea: "Poate i s-a intamplat ceva cand era mic si sufera. Si mie mi s-a intamplat cu tata care a fost inchis si, din pacate, batut de niste sportivi de la Dinamo. Poate de aceea am si eu niste... Dar nu s-a ajuns pana intr-acolo incat sa urasc o echipa care are rezultate. Aceasta este opinia dansului, dar este pacat ca vine din sport".
×
Subiecte în articol: sport