x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Miracolul venit dinspre Bosfor

Miracolul venit dinspre Bosfor

de Dragos Stoica    |    17 Iun 2008   •   00:00
Miracolul venit dinspre Bosfor

GRUPA A  ●  TURCIA – CEHIA 3-2
Condusă cu 0-2 în minutul 75, selecţionata pregătită de Fatih Terim a întors uluitor rezultatul în ultimul sfert de oră, calificîndu-se în sferturile de finală.



GRUPA A  ●  TURCIA – CEHIA 3-2
Condusă cu 0-2 în minutul 75, selecţionata pregătită de Fatih Terim a întors uluitor rezultatul în ultimul sfert de oră, calificîndu-se în sferturile de finală.

Dramatism total în partida de duminică seară de la Geneva! Turcia merge mai departe în sferturile CE, la capătul unei partide teribile cu reprezentativa Cehiei.

INCREDIBIL. Cu 15 minute înaintea finalului, Cehia conducea cu 2-0 după golurile lui Koller şi Plasil, dar finalul a fost incandescent. Arda Turan i-a reîntrodus pe elevii lui Fatih Terim în meci, pentru ca Nihat Kahveci să semneze o dublă de senzaţie în ultimele două minute, echivalentă cu sfîrşitul unei generaţii de excepţie a Cehiei. “După ce am învins Elveţia v-am zis că lumea îşi va aminti de noi. O mai spun o dată: Europa fotbalistică îşi va aduce aminte de această echipă”, a declarat Terim. Tehnicianul turc şi-a lăudat jucătorii pentru determinarea de care au dat dovadă, chiar dacă aceştia au fost conduşi la două goluri diferenţă: “N-am început prea bine meciul în faţa unor cehi extrem de motivaţi. În prima repriză am uitat să jucăm fotbal. În a doua ne-am revenit şi sînt mîndru că am o echipă care nu abandonează niciodată. Am arătat de ce sîntem în stare. Primul gol ne-a băgat din nou în meci. La 2-2, mă pregăteam de loviturile de departajare, cînd a picat şi golul al treilea. A fost o nebunie, o adevărată lecţie despre frumuseţea fotbalului. E clar că jucătorii mei adoră finalurile dramatice de partidă”.

PRĂBUŞIŢI. De partea cealaltă, selecţionerul Cehiei, Karel Bruckner, a încercat să explice căderea din final a jucătorilor săi prin faptul că aceştia n-au rezistat la presiune. “Ne-am retras foarte mult. Era imposibil să rezişti cînd te retragi atît. Jucătorii mei nu au făcut faţă presiunii în acest meci pe care, totuşi, l-am început foarte bine. La 2-0 am avut cîteva ocazii de a mai înscrie şi s-ar fi terminat totul. Dar realitatea a fost cu totul alta. E incredibil să pierzi în felul acesta, cînd te afli la trei minute de sferturile de finală”, a declarat Bruckner.

Presa turcă, în delir

Ziarele apărute ieri la Istanbul s-au întrecut în elogii la adresa jucătorilor după victoria repurtată în faţa Cehiei. “Întreaga Turcie e îmbătată de fericire. Revenirea fabuloasă a elevilor lui Terim a rescris istoria. Ultima partidă poate fi considerată o adevărată epopee, un adevărat miracol”, a notat Hurriyet. Totodată, străzile principalelor oraşe din Turcia au fost invadate de suporteri care au sărbătorit calificarea în sferturi, acelaşi lucru întîmplîndu-se şi în Germania, unde minoritatea turcă reprezintă aproximativ 6% din populaţie.

×
Subiecte în articol: sport