x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Modelul Copenhaga

Modelul Copenhaga

de Dragos Stoica    |    12 Apr 2010   •   00:00
Modelul Copenhaga
Sursa foto: /Agerpres



Campionii au smuls la Vaslui un punct în cel de-al cincilea minut al prelungi­rilor, deşi arbitrul Ovidiu Haţegan dictase doar trei minute suplimentare.

De sâmbătă seară, Ovidiu Haţegan a devenit pentru vasluieni ceea ce era elveţianul Urs Meier în 2003 pentru toată România. La scorul de 1-0 pentru gazde, "centralul" întâlnirii dintre trupa lui Marius Lăcătuş şi Unirea Urzic­eni a dictat trei minute de prelungire, dar a fluierat finalul meciului după un interval aproape dublu de timp, permi­ţân­du-le oaspeţilor să egaleze la ultima fază de joc.

Conform regulamentului, arbitrul este cel care decide când anume se fluieră sfârşitul jocului, iar recomandările internaţionale în materie sunt ca, în situaţia în care una dintre echipe trage de timp în prelungiri, minutele suplimentare să se extindă şi ele automat cu acelaşi interval de timp.


PORUMBOIU ACUZĂ
Dezno­dă­mântul partidei l-a scos însă din sărite pe patronul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu. "Am crezut că Haţegan este corect, dar astfel de arbitri sunt din corpul de balet şi execută comenzile. Există oameni în spate care-i întreţin, care le promit avantaje la nivel interna­ţional. Când anunţi minutele de prelungire, trebuie să le şi respecţi. În timp re­gulamentar noi am câştigat me­ciul", a spus Porumboiu. Fostul arbitru in­ter­naţional a spus că ştie două echipe sub influenţa cărora s-ar afla Ovidiu Haţegan: "Sunt două formaţii care sunt implicate şi care îl butonează pe acest «doctor». E greu ca Vasluiul să mai câştige titlul".


LĂCĂTUŞ, LUCID
Marcat de golul primit de echipa sa în minutul 95, Marius Lăcătuş a evitat să acuze arbitrajul, referindu-se doar la erorile elevilor săi. "Îmi pare nespus de rău că nu am reuşit să adunăm trei puncte în clasament, pe care, după as­pectul jocului, le-am fi meritat. Cu echi­pe de acest nivel, când nu eşti atent şi greşeşti, toată munca de 95 de minute este în van. Este păcat, meritam victoria, dar nu am ştiut să gestionăm situa­ţia după ce am rămas cu un om în plus. Se vede că nu avem experienţă. Noi suntem primii vinovaţi pentru acest rezultat, mai mult decât arbitrul care a prelungit partida", a spus tehnicianul lui FC Vaslui. De partea cealaltă, israelianul Rony Levy s-a declarat mulţumit de re­zultat.

×
Subiecte în articol: sport