x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu, acuzat oficial?

Mutu, acuzat oficial?

29 Oct 2004   •   00:00

Cotidianul The Sun scrie ca jucatorul roman a fost acuzat oficial de consum de substante interzise si suspendat provizoriu de catre Chelsea pana cand va fi luata o decizie definitiva. FA a refuzat insa sa confirme zvonurile lansate de presa engleza.

DELIA GOMOESCU

Desi au trecut mai bine de 10 zile de cand presa britanica a dezvaluit ca Adrian Mutu a fost depistat pozitiv la un control antidoping, nici Federatia Engleza de Fotbal, nici clubul Chelsea nu au adoptat pana acum o pozitie oficiala.

CONTRADICTORII. Mai mult, ziarele din Insula prezinta informatii contradictorii in legatura cu situatia fotbalistului roman. Potrivit tabloidului The Sun, Mutu ar fi fost acuzat de consum de substante interzise de catre Federatia Engleza de Fotbal si suspendat provizoriu pana cand Comisia de Disciplina va lua o decizie definitiva. Spre deosebire de The Sun, un alt cotidian britanic, Daily Mail, scrie ca FA a refuzat sa confirme ca ar fi luat vreo hotarare in cazul jucatorului roman. De altfel, pe site-ul forului de la Londra nu apare nici un cuvant referitor la Mutu. In schimb, FA a anuntat ca a deschis o ancheta in urma incidentelor care au avut loc miercuri seara la meciul Chelsea - West Ham, scor 1-0, din Cupa Ligii Angliei.

FINAL. Mai mult, The Sun considera ca pentru Mutu "totul s-a terminat", jucatorul fiind la un pas de pedeapsa maxima. "Mutu trebuie sa se teama de o suspendare de doi ani", scrie ziarul englez, care citeaza un purtator de cuvant al gruparii londoneze. Acesta este de parere ca romanul va mai fi audiat de reprezentantii Comisiei de Disciplina in urmatoarele zile. The Sun face apoi o paralela intre cazul lui Mutu si cel al fundasului Rio Ferdinand, care a avut drept de joc pentru Manchester United pana la luarea unei decizii finale. Ferdinand a fost suspendat ulterior pentru o perioada de opt luni, dar in cazul sau nu era vorba despre consum de substante interzise, ci de neprezentarea la un control antidoping. In asteptarea unei decizii oficiale, Adrian Mutu a plecat in Italia, la Roma, impreuna cu mama lui.

INCIDENTE

Incidentele de la meciul Chelsea - West Ham au avut mai multa trecere la Comisia de Disciplina a FA decat cazul Mutu, forul englez anuntand imediat deschiderea unei anchete. Federatia asteapta raporturile celor doua cluburi, ale arbitrului si ale politiei, urmand sa fie studiate si casetele cu inregistrarea evenimentelor. Atacantul sarb al "albastrilor", Mateja Kezman, autorul unicului gol al meciului, a fost lovit la arcada de o moneda aruncata din tribune. La sfarsitul partidei au avut loc incidente intre politie si suporterii echipei West Ham, soldate cu arestarea a 11 persoane.

PARIORII DE LA CHELSEA

Boala pariurilor sportive este un fenomen din ce in ce mai raspandit in lume, mai ales in Anglia. Si fotbalistii sunt atrasi de astfel de obiceiuri, care uneori conduc la pierderi de sume foarte importante. Cel mai elocvent caz de jucatori perdanti este cel al colegilor lui Mutu de la Chelsea, John Terry, Wayne Bridge, Scott Parker si Eidur Gudjohnsen. The Sun a dezvaluit ca cei patru fotbalisti au pierdut, in numai un an, aproximativ doua milioane de lire sterline, imbogatind o casa de pariuri din Cobham, localitate unde va fi amplasat noul centru de pregatire al lui Chelsea. "Nimeni nu-si mai da seama cand vin cei patru, fiindca au devenit deja niste obisnuiti ai locului. Pariaza sume enorme de fiecare data si pleaca mereu ultimii din sediul casei de pariuri", le-a declarat un parior reporterilor de la publicatia londoneza, starnind probabil starea de nemultumire a antrenorului Jose Mourinho. De altfel, The Sun a fost martor la o seara nebuna de pariuri a jucatorilor, care au pierdut 13.000 de lire in numai trei ore. De asemenea, acestia au dezvaluit ca islandezul Gudjohnsen a pierdut 400.000 de lire la ruleta si Black-jack. (Catalin Fainisi)

"COCAINA"

In dosarul "Cocaina", in care ar putea fi implicat si Adrian Mutu, au avut loc noi audieri. Magistratii Tribunalului Bucuresti au audiat miercuri un lot de noua persoane, primul fiind Radu Eugen Nastase. Acesta a spus ca a vandut droguri Ralucai Sandu, cu care era prieten foarte bun. Nastase a adaugat ca la tranzactiile la care participa se ducea cu masinile Mazda 6 si Hyundai Coupe care erau ale Ralucai, plecata in prezent din tara. De asemenea, el a adaugat ca i-a vandut droguri si lui Mircea Robert Sandu, nepotul presedintelui FRF, Mircea Sandu.

Popescu: "Verdictul, saptamana viitoare"

MARIAN STEFAN

BACIUL. Impresarul Gica Popescu este alaturi de Mutu
Informatiile aparute ieri in cotidianul The Sun i-au surprins si pe impresarii jucatorului. Daca Ioan Becali a refuzat sa vorbeasca despre acest subiect, nu acelasi lucru l-a facut impresarul Gica Popescu.

  • Jurnalul National: Presa britanica sustine ca FA l-a acuzat oficial pe Adi.

    Gica Popescu: Da, am aflat si eu. Nu este nimic adevarat. Nu va mai luati dupa ce scrie Sun. Pana cand Federatia Engleza nu ne transmite oficial ca a fost acuzat, nu se poate avansa nici o alta idee. Or, pana in momentul de fata Adi n-a primit nimic din partea Federatiei si nici din partea lui Chelesea.

  • Cand ai vorbit ultima oara cu Mutu?

    Chiar acum cateva zeci de minute.

  • El e la Londra?

    Nu. Este destul de linistit, dornic de a primi verdictul cat mai repede. Asteptarea nu convine nimanui.

  • Cand crezi ca se va da acest verdict?

    Nu mai devreme de sfarsitul saptamanii viitoare. Joi sau vineri.

  • Domnul Ioan Becali a revenit la sentimente mai bune fata de Adi?

    Nu pot vorbi eu in numele lui Giovani. Intrebati-l pe el!

  • Care este planul de bataie pentru zilele viitoare?

    Asteptare si nimic mai mult.
  • ×
    Subiecte în articol: sport mutu the sun