x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu "bianconero"

Mutu "bianconero"

13 Ian 2005   •   00:00

Atacantul roman a semnat un contract pe cinci sezoane cu Juventus, cea mai titrata echipa din Serie A. Intelegerea va intra in vigoare pe 18 mai, data la care expira suspendarea jucatorului.

CATALIN FAINISI, DELIA GOMOESCU

AJUTOR. Pentru Adi Mutu, lucrurile incep sa reintre in normal. La acest lucru o mare contributie a avut fosta si viitoarea sa sotie, Alexandra
Incepand de miercuri seara, Adrian Mutu este oficial jucatorul lui Juventus. In ultima perioada, atacantul roman a fost in mai multe randuri aproape de un transfer la gruparea din Torino, insa afacerea s-a concretizat abia acum.

CONTRACT. "Briliantul" a semnat cu clubul piemontez un contract pe cinci ani, urmand sa primeasca un salariu de circa un milion de euro pe sezon. "Sunt un om fericit. Pentru mine Juventus este tot ce mi-as putea dori. De ani in sir se vorbea ca voi deveni «bianconero», iar acum pot sa spun, in sfarsit, ca asta e realitatea", au fost primele cuvinte ale lui Mutu dupa oficializarea transferului. Potrivit presei italiene, atacantul roman va incepe antrenamentele alaturi de noii sai coechipieri saptamana viitoare. El nu are insa dreptul sa evolueze pentru noua sa echipa inainte de 18 mai 2005, data la care ii expira perioada de suspendare. Astfel, in actualul sezon, el ar putea juca pentru formatia antrenata de Fabio Capello doar in ultimele doua etape de campionat, cu Livorno si Cagliari, si eventual in finala Ligii Campionilor, bineinteles daca torinezii vor ajunge pana acolo.

SCHIMB. Gazzetta dello Sport scrie insa ca Juventus l-a achizitionat pe Mutu in alte scopuri. In vara, romanul ar urma sa fie cedat la Roma, in schimbul lui Antonio Cassano, acesta din urma fiind adevaratul obiectiv al piemontezilor. Deocamdata, gruparea italiana trebuie sa rezolve litigiul cu fosta echipa a lui Mutu, Chelsea. Potrivit presei britanice, londonezii vor sa le ceara torinezilor o compensatie si ameninta ca, daca nu o vor primi, nu vor elibera certificatul international de transfer al jucatorului. Juve nici nu se gandeste sa le dea englezilor o suma de bani, insa este gata sa i-l ofere gratis lui Abramovici pe croatul Igor Tudor.

EXIGENT

"Stiam de zece zile de transferul lui. Este un lucru foarte important ca un roman joaca la Juve. Mai ales pentru Mutu, care se afla intr-o situatie delicata. De acum, totul depinde numai de el si ma voi axa pe serviciile sale numai cand va juca si va fi pregatit din toate punctele de vedere" - Victor Piturca selectionerul echipei nationale

AMINTIRI
Revenirea in Serie A reprezinta pentru Mutu un prilej de bucurie, avand in vedere faptul ca aici a avut cele mai bune performante pe plan sportiv, inscriind 34 de goluri in 98 de partide de campionat. Transferat in ianuarie 2000 de Inter Milano de la Dinamo, internationalul nu a convins la gruparea lui Massimo Moratti, fiind apoi achizitionat de Hellas Verona, la care a evoluat excelent timp de doua sezoane. Aici a devenit rapid liderul echipei si preferatul antrenorului Alberto Malesani, care l-a propus celor de la AC Parma. In atacul emilianilor a facut cuplu cu starul brazilian Adriano, reusind sa marcheze 18 goluri in sezonul 2002/2003 si devenind al doilea golgeter al campionatului. Acum, atacantul isi doreste sa treaca repede peste experienta nefericita de la Chelsea si sa revina la forma care l-a propulsat in topul stranierilor din prima divizie italiana dupa sezonul petrecut la Parma.

×
Subiecte în articol: sport mutu