x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu: "Cred ca renunt la fotbal!"

Mutu: "Cred ca renunt la fotbal!"

01 Noi 2004   •   00:00

SPORT

Concedierea de la Chelsea l-a determinat pe Adrian Mutu sa se gandeasca la retragerea din fotbal, indiferent de suspendarea primita. Cu toate acestea, Arsene Wenger s-ar arata dispus sa-l ia la Arsenal.

"Ma gandesc sa ma las"

Pentru ca gruparea londoneza i-a reziliat contractul, Adrian Mutu ar vrea sa se retraga din fotbal. "Cariera mea e terminata", a declarat romanul pentru Sunday Mirror.
DELIA GOMOESCU

Click pentru a mari imaginea
DEMORALIZAT. Mutu a inceput sa ia cocaina "din cauza problemelor personale". Numai ca necazurile nu au disparut, ci s-au inmultit
Dat afara de Chelsea si aflat in asteptarea unei sanctiuni care l-ar putea tine departe de teren chiar si doi ani, Adrian Mutu este cu moralul la pamant. Potrivit saptamanalului Sunday Mirror, romanul nu exclude posibilitatea de a abandona fotbalul. "Cariera mea e terminata. Ma gandesc sa ma las de fotbal. Ce as mai putea sa fac?", ar fi declarat "Briliantul" pentru publicatia britanica.

E DISTRUS. Totodata, el s-a declarat surprins de hotararea gruparii londoneze de a-l concedia. "Chelsea m-a distrus. Nu stiu ce voi face. Sunt socat de decizia clubului. Ma asteptam sa nu-mi plateasca salariul pe perioada cat urma sa fiu suspendat, dar nu m-am gandit niciodata ca m-ar da afara", a adaugat Mutu. Jucatorul roman este suparat pentru ca gruparea de pe Stamford Bridge i-a reziliat contractul inainte ca Federatia Engleza de Fotbal sa anunte sanctiunea. "Nu este corect. Daca tot voiau sa scape de mine, ar fi trebuit sa astepte decizia FA. De ce au facut public acum acest lucru? Ca sa ma dea drept exemplu? Pentru mine totul este mai greu acum", a spus romanul. La acuzatiile lui Mutu, directorul executiv al lui Chelsea, Peter Kenyon, nu a intarziat cu un raspuns: "Este o prostie. Adrian Mutu a beneficiat de sprijinul clubului, dar el a preferat sa il ignore, sa minta si consecintele acestor fapte sunt clare".

DEZAMAGIRE. La randul sau, antrenorul Jose Mourinho l-a acuzat pe roman ca a distrus visul a mii de copii care il idolatrizau. "Jucatorii echipelor importante au o mare responsabilitate. Imi imaginez cat de dezamagiti sunt acum mii de copii din Romania. Adrian este cel mai bun fotbalist din tara lui, este capitanul echipei nationale, vedeta fotbalului romanesc. Mii de copii il iubesc, iar el are o mare responsabilitate", a spus tehnicianul portughez. Mourinho a precizat ca banuia faptul ca Mutu consuma cocaina de mult timp. "Cand am venit la Chelsea m-am intalnit cu jucatorul si cu agentii sai, Popescu si Becali. Le-am spus atunci ca am informatii ca Adi se drogheaza. Toti trei au ras si au spus ca totul este o minciuna", a spus antrenorul "albastrilor".
E MORAL?
Chiar daca apreciaza ca decizia clubului Chelsea in cazul Mutu este corecta, presa engleza se intreaba daca oficialii gruparii londoneze ar fi procedat la fel si daca era vorba de un alt fotbalist. "Nu mai este loc pentru Mutu pe baza unor standarde inalte de moralitate", a titrat The Times. "Ar fi fost politica clubului Chelsea "de toleranta zero in ceea ce priveste drogurile", daca, Doamne fereste, s-ar fi descoperit ca John Terry, Frank Lampard sau Didier Drogba au consumat o substanta interzisa? Am fi auzit tot despre o reziliere sau doar un anunt al clubului, despre regrete profunde, lectii invatate si sansa unui jucator tanar de a-si reconstrui cariera?", noteaza ziarul britanic. La randul sau, The Observer scrie: "Mutu a recunoscut ca obisnuieste sa consume cocaina. Nimeni nu alege sa devina dependent: aceste persoane sunt bolnave. Daca Chelsea ar fi vrut intr-adevar sa trimita un mesaj catre suporteri, ar fi trebuit sa fie unul de intelegere. Incurajandu-l pe Mutu sa faca un tratament si fiind alaturi de el in perioada de reabilitare, ei ar fi spus ca este mai bine sa ajuti, decat sa suferi in rusine si in secret. Si, ca bonus, ar fi recuperat un jucator destul de bun".

Viitorul ar fi Arsenal

Click pentru a mari imaginea
INTERES. Arsene Wenger vede in Mutu un jucator foarte bun, care poate redeveni un star al fotbalului
Cariera lui Adrian Mutu este departe de a se sfarsi! Cel putin asa sustine Arsene Wenger, managerul lui Arsenal Londra, marea rivala in lupta pentru titlu a lui Chelsea. Desi a sprijinit decizia gruparii lui Roman Abramovici de a-l concedia pe roman, considerand ca un asemenea comportament il discrediteaza, francezul considera ca Mutu merita a doua sansa, fiindca mai poate oferi multe fotbalului.

ACHIZITIE. Wenger a lasat de inteles faptul ca l-ar putea transfera pe fostul capitan al echipei nationale la campioana en titre a Angliei dupa ce acesta isi va ispasi pedeapsa primita de la Comisia de Disciplina a federatiei din Albion pentru consum de cocaina. "Nu stiu sigur daca aceasta se va intampla, fiindca sunt sigur ca va primi o pedeapsa mare. Dupa ce se va sfarsi perioada de suspendare, Mutu are dreptul de a incepe de la zero", a precizat Wenger, caruia i-ar surade aducerea romanului alaturi de Thiery Henry. "Intentionez sa ma intalnesc atunci cu jucatorul si sa vad ce are de spus si daca si-ar dori sa joace pentru echipa mea", a incheiat francezul. In urma sedintei de miercuri a Federatiei Engleze de Fotbal (FA), Mutu risca sa primeasca o suspendare intre sase luni si doi ani. (Catalin Fainisi)
PROCES
Desi a fost concediat de Chelsea, Mutu nu va scapa usor de gruparea londoneza, care intentioneaza sa recupereze in instanta banii investiti in transferarea si salarizarea acestuia. "Cred ca Mutu este solvabil, fiindca dupa sfarsitul suspendarii va mai avea multi ani in fata ca fotbalist si putem recupera sumele platite pentru el", a declarat Jose Mourinho, care i-a blocat romanului cartea verde si intentioneaza sa "sperie" cu pretentii financiare orice club interesat de achizitionarea sa.
KENYON
Directorul executiv al lui Chelsea, Peter Kenyon, a declarat ca Mutu a ignorat orice ajutor din partea oficialilor gruparii engleze. "Exista multe metode de a ajuta jucatorii si suntem in totalitate de acord cu programele de educare ale PFA. Acelasi sprijin i-ar fi fost acordat si lui Mutu, dar el l-a ignorat", a spus Kenyon, care a calificat drept "prostesti" afirmatiile potrivit carora clubul i-a intins o capcana lui Mutu. "A mintit, iar acum trebuie sa suporte consecintele. Afirmatiile ca noi am fi incalcat procedura sunt nefondate."

×
Subiecte în articol: sport mutu chelsea