x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu, spre Atletico Madrid

Mutu, spre Atletico Madrid

10 Iun 2004   •   00:00

Cariera lui Adrian Mutu pe "Stanford Bridge" se apropie cu pasi repezi de sfarsit. In pofida declaratiilor reprezentantului sau italian, Andrea Pretti, internationalul roman este deja obiectul unor negocieri avansate intre Chelsea si Atletico Madrid.

MADALINA CORBEANU, MIHAI IGIROSANU

Privit la inceput ca unul dintre starurile londonezilor, Mutu a traversat o perioada plina de accidentari si scandaluri mediatice. Toate acestea l-au tras pe "linie moarta" la gruparea patronata de magnatul rus Roman Abramovici. "Chelsea a decis sa renunte la atacantul roman Adrian Mutu, din cauza ineficacitatii si a comportamentului sau fata de coechipieri", anunta The Sun inca de la sfarsitul lunii aprilie.

INTERES. In frunte cu cotidianul AS, presa spaniola de ieri a semnalat interesul major al conducerii lui Atletico Madrid pentru Adrian Mutu. "Alaturi de Perea si camerunezul Eto’o, Mutu reprezinta o solutie pentru viitoarea campanie europeana a lui Atletico. Intr-adevar, din punct de vedere economic, Mutu este un obiectiv mai dificil, dar suntem increzatori in privinta unei eventuale tranzactii", a precizat Toni Munoz, directorul sportiv al madrilenilor.

STRATEGIE. Conform acelorasi surse, Mutu ar urma sa constituie o solutie pentru banda stanga a atacului lui Atletico, acolo unde argentinianul Nano si olandezul Kiki Musampa n-au dat deloc satisfactie in sezonul recent incheiat. "Va fi o operatiune super-complicata pentru Atletico. Abramovici a cheltuit foarte multi bani pentru a-l aduce pe roman si acum trebuie sa-si recupereze investitia pentru a putea transfera jucatorii solicitati de noul antrenor, Jose Mourinho. Totusi, din cate se pare, Chelsea ar urma sa stabileasca pentru Mutu un pret cat mai accesibil", noteaza AS in editia sa de ieri.

VALOROS. In vara lui 2003, la putina vreme dupa ce fusese desemnat de presa italiana drept cel mai bun atacant strain din campionatul italian, Adrian Mutu a reprezentat cel mai valoros transfer extern din istoria fotbalului romanesc. 19,32 de milioane de dolari a virat Chelsea in contul italienilor de la AC Parma, echipa pentru care internationalul roman marcase 17 goluri in cele 30 de meciuri ale sezonului 2002-2003.

Cosmin Contra pe faras

"Marca" a anuntat ca fundasul roman Cosmin Contra este primul pe lista jucatorilor ce ar putea parasi gruparea Atletico Madrid, deoarece numarul fotbalistilor extracomunitari ar putea creste, in urma achizitiilor efectuate. Pe lista clubului madrilen se afla alti fotbalisti cu acelasi statut, astfel ca Atletico nu are loc pentru toti jucatorii extracomunitari. Contra si Paunovici sunt cei mai amenintati sa ramana fara echipa. Potrivit publicatiei, incepand din sezonul urmator, fiecare echipa poate avea numai 3 jucatori extracomunitari in lot, conform acordului semnat intre Federatia Spaniola de Fotbal, Liga Profesionista de Fotbal si Asociatia Jucatorilor Spanioli.

×
Subiecte în articol: sport mutu atletico