x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Mutu trebuia suspendat 2 ani"

"Mutu trebuia suspendat 2 ani"

09 Noi 2004   •   00:00

Octavian Morariu, singurul candidat pentru presedintia COR, este necrutator cu Adrian Mutu, suspendat 7 luni pentru consum de cocaina.

IONUT PADURARU

NESELECTIONARE. "Nu inteleg de ce toata lumea il compatimeste pe Mutu. Trebuia sa primeasca pedeapsa maxima, suspendare pe 2 ani", a spus Morariu ieri, cu ocazia lansarii oficiale a candidaturii sale. Fostul sef al ANS spune ca va continua politica lui Ion Tiriac de intransigenta impotriva sportivilor care se dopeaza si afirma ca, in cazul unei calificari a nationalei de fotbal la JO, nu il va accepta pe Mutu in echipa. "Nu l-as selectiona in echipa, la Jocurile Olimpice trebuie sa participe doar cei nepatati", a incheiat Morariu.

SURPRIZA. Candidat pentru un post de vicepresedinte al COR, Marcel Popescu, comandantul CS Dinamo, spune ca a fost surprins de gestul lui Mutu. "Problema dopingului lui Mutu a fost o surpriza neplacuta pentru mine, mai ales ca il cunosteam bine. Dar si-a dat in petic si trebuie sa plateasca. 7 luni vor trece repede, gestul sau trebuie sa dea de gandit", a spus Popescu, adaugand ca jucatorul se va pregati in tara pe durata suspendarii de sapte luni.

STRATEGIE
Octavian Morariu este singurul candidat pentru presedintia COR, putand pierde acest post doar daca alegerile generale, programate la 15 noiembrie, nu se vor tine. Morariu spune ca principala sa grija in noua postura va fi diversificarea si cresterea surselor de finantare, atat de la buget, cat si din parteneriate public-privat, propunand si infiintarea unui Fond National pentru Dezvoltarea Sportului, cu bani din taxe pentru alcool, tutun si pariuri. Fostul sef al ANS doreste finalizarea investitiilor de la complexul de la Izvorani, Muzeul Sportului si Casa Olimpica, dar si organizarea a doi "poli", unul al sportivilor de elita si altul al celor de viitor. De asemenea, Morariu promite ca va incuraja sportul scolar si ca ii va sprjini pe conducatorii federatiilor care detin functii in forurile internationale.

×
Subiecte în articol: sport