x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nadia Comaneci: Gimnastica a renuntat mult prea usor la nota 10

Nadia Comaneci: Gimnastica a renuntat mult prea usor la nota 10

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Aug 2008   •   00:00
Nadia Comaneci: Gimnastica a renuntat mult prea usor la nota 10

14:15 • Fosta gimnasta Nadia Comaneci, care la Jocurile Olimpice din 1976 a reusit pentru prima data sa obtina nota 10, critica Comitetul Tehnic al Federatiei Internationale de Gimnastica pentru ca a renuntat foarte usor la nota care recompenseaza perfectiunea, informeaza Reuters.

Fosta gimnasta Nadia Comăneci, care la Jocurile Olimpice din 1976 a reuşit pentru prima dată să obţină nota 10, critică Comitetul Tehnic al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică pentru că a renunţat foarte uşor la nota care recompensează perfecţiunea, informează Reuters.

NOTA PERFECTĂ. "Într-un fel am creat nota 10 şi îmi pare rău că nu mai este. Nu sunt foarte fericită că nu se mai acordă. Nota 10 aparţine gimnasticii, toată lumea identifică această nota cu gimnastica. Este ca şi cum am fi renunţat la propriul brand", a explicat Nadia Comăneci.
Fosta mare gimnastă a explicat şi de ce era mult mai bun fostul sistem de notare: "Trebuia menţinută nota 10, pentru că în momentul în care o gimnastă obţine nota 9,75 ştii exact ce înseamnă această nota avînd în vedere nota perfectă. Fanii acestui sport
vor să vadă perfecţiunea, dar cei care vin din urmă nu o vor vedea niciodată".
Nadia Comăneci s-a născut în 1961 la Oneşti, iar de la vîrsta de şase ani a fost descoperită de antrenorul Bela Karoly, care a chemat-o la sala de gimnastică. La vîrsta de 14 ani, Nadia a primit nota 10 la JO de la Montreal din 1976. Gimnasta a cîştigat cinci medalii olimpice de aur şi este considerată una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX şi una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile.

×
Subiecte în articol: sport nota