x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Naţionala a ratat o şansă istorică

Naţionala a ratat o şansă istorică

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    14 Iun 2008   •   00:00
Naţionala a ratat o şansă istorică

ITALIA – ROMĂNIA 1-1 ● Care a fost echipa norocoasă?
Nu am reuşit să o îngenunchem aseară pe campioana mondială en-titre. A rămas cu bucuria punctului obţinut, care o menţine în cursa calificării, dar şi cu regretul că a irosit o şansă imensă.



ITALIA – ROMĂNIA 1-1 ● Care a fost echipa norocoasă?
Nu am reuşit să o îngenunchem aseară pe campioana mondială en-titre. A rămas cu bucuria punctului obţinut, care o menţine în cursa calificării, dar şi cu regretul că a irosit o şansă imensă.

"Poate că acest rezultat de egalitate este echitabil, chiar dacă noi am ratat un penalty", a spus, extrem de lucid, Victor Piţurcă după meci, care a apreciat că "Italia a fost norocoasă, dar trebuie să ne mulţumim şi cu acest scor. Pînă la urmă, cred că am cîştigat un punct mare".

ANTRENORI. "Ştiam că Italia nu se află într-un moment bun. Ca dovadă, am scos un mijlocaş ofensiv şi am introdus unul cu caracter ofensiv, de la care aşteptam chiar să înscrie. Italia a riscat, şi noi am riscat, a fost un meci pe contre. Am avut momente foarte bune, dar şi mai puţin bune. În orice caz, a fost un joc mai spectaculos decît cel cu Franţa", a încheiat selecţionerul român. În replică, Donadoni a spus că "Italia a fost echipa lipsită de şansă. Am creat, am împins jocul, am şi suferit, dar România este o echipă bună. În materie de ocazii şi de mod de a aborda jocul, noi am fost superiori. Ne aşteptam la această replică a României, ei au o apărare bine organizată, pentru care îi felicit, şi cu toate acestea am avut foarte multe ocazii. Zambrotta nu a greşit, a avut ghinion cînd a trimis acea minge". Selecţionerul italian şi-a vărsat năduful şi pe arbitraj. "Noi am făcut tot ce am putut, dar alţii au avut grijă să nu reuşim. Luca Toni a înscris un gol valabil, iar la penalty nu mă pronunţ. Poate că brigada norvegiană n-a prins cea mai bună formă a ei. Deciziile arbitrilor pot schimba de multe ori destine", a explicat Donadoni.

JUCĂTORI. Dorin Goian a declarat: "Îmi pare extrem de rău pentru acea fază în care am primit cartonaşul galben. Despre rezultat, vom vedea la finalul grupei dacă e un rezultat bun. Sperăm ca după meciul cu olandezii să putem spune că acest punct ne-a ajutat. Am făcut un meci bun, am şi vrut să jucăm altfel decît împotriva Franţei, i-am avut şi în mînă pe italieni. Acum rămîne să mai sperăm şi în ajutorul rezultatelor indirecte". Titularizat în premieră la acest turneu final, Florentin Petre a ieşit şi din cauza unei lovituri puternice la gamba dreaptă: "Mă doare destul de rău, dar asta e. Cînd joci împotriva campioanei mondiale trebuie să te sacrifici. Pentru noi e foarte bine acum". "Am jucat mai deschis, diferit faţă de meciul cu Franţa. Una peste alta, şi noi, şi italienii avem motive să fim supăraţi după acest meci. Am evoluat cu mai mult curaj, a trecut tracul de început şi frica de rezultat", a declarat Răzvan Cociş.

Mutu, penalty ratat după şapte ani

Soarta partidei putea fi alta dacă Mutu ar fi transformat penalty-ul acordat României în minutul 81. "Sînt supărat pe modul în care am luat golul, şi nu pentru că s-a ratat lovitura de la 11 metri. Chiar dacă, la execuţie, l-am trimis pe Codrea să-i spună lui Mutu să fie concentrat şi să dea tare într-un colţ. Penalty-uri s-au mai ratat, iar acum în poartă s-a aflat Buffon, cel mai mare portar din lume", a explicat Victor Piţurcă. "Îmi cer scuze tuturor suporterilor, dar promit să fiu decisiv contra Olandei. Îl ştiam pe Buffon, am vrut să bat tare pe centru, dar am tras prea jos. Ştiam că Buffon pleacă repede. Cred că el este primul portar din Italia care îmi apără două penalty-uri. Mi-a mai apărat cînd eram la Verona. Ultimul penalty ratat la echipa naţională a fost acum şapte ani, cu Franţa, la Paris, într-un meci amical. Voi încerca să trec peste acest episod, dar sînt momente în viaţă pe care nu le poţi uita". Despre meci, jucătorul Fiorentinei a zis: "Cred că este un rezultat echitabil. Şi ei au avut ocazii multe, noi am jucat mai deschis decît cu Franţa, dar n-am reuşit să profităm de spaţii". "La golul anulat al lui Toni, Del Piero era în ofsaid, s-a întors cu faţa la minge şi şi-a reactivat poziţia", a mai declarat Mutu.

Rădoi urmează să fie operat

În minutul 23, la capătul unei faze bizare, Rădoi s-a dat cap în cap cu Raţ, primul rămînînd întins pe gazon. Stelistul a fost scos de pe gazon cu targa şi dus la ambulanţă, fiind înlocuit abia două minue mai tîrziu cu Nicolae Dică. În acelaşi timp, lui Raţ i s-a aplicat un plasture la frunte, cu care a jucat tot meciul. "Rădoi s-a accidentat destul de grav. Din primele informaţii, el are nevoie de o intervenţie chirurgicală la ochi şi a suferit şi o fractură la nas. Nu cred că va fi apt pentru meciul cu Olanda", a declarat Victor Piţurcă. Cum Rădoi este accidentat, iar Goian suspendat, Piţurcă nu mai are multe variante defensive pentru meciul cu Olanda.

Goian, out!

Dorin Goian va rata meciul cu Olanda din cauza cartonaşului galben primit în minutul 73 al partidei cu Italia, al doilea încasat de fundaşul Stelei la acest turneul final, după cel din confruntarea cu Franţa. Cel mai probabil, în meciul cu selecţionata lui Marco Van Basten, în locul lui Goian, Victor Piţurcă îl va titulariza în centrul defensivei pe Sorin Ghionea, care are o experienţă internaţională mai vastă decît a celorlalţi doi jucători din lot care pot fi folosiţi pe acest post, Cosmin Moţi şi Radu Ştefan.

Omul meciului

Andrea Pirlo (dreapta, lîngă Contra) a fost desemnat de UEFA jucătorul meciului. "A fost la cel mai înalt nivel creativ în inima liniei de mijloc a Italiei, pentru a le asigura italienilor un punct în întîlnirea cu România. Fotbalistul echipei AC Milan a reprezentat toată seara o ameninţare pentru apărarea României. Pirlo a ameninţat şi poarta apărată de Bogdan Lobonţ cu un şut, cînd campionii mondiali păreau să fie pe punctul de a obţine toate cele trei puncte înainte de meciul cu Franţa", scrie pe site-ul oficial al Euro 2008. "Mingea nu a vrut să treacă linia porţii. Am abordat acest meci cu o stare de spirit total diferită de cea de la partida cu Olanda. Am avut şi agresivitate, dar, din nefericire, rezultatul nu este cel dorit de noi", a afirmat Pirlo.

×
Subiecte în articol: sport meci italia meciul ratat