x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pancu a strâns tineretul pentru EURO U21 din 2025 

Pancu a strâns tineretul pentru EURO U21 din 2025 

de ​​​​​​​Adi Munteanu    |    20 Mar 2024   •   06:40
Pancu a strâns tineretul pentru EURO U21 din 2025 
Sursa foto: Facebook

​​​​​​​Selecționerul selecționatei U21, Daniel Pancu a strâns lotul pentru meciul cu Armenia U21, din deplasare. Echipa noastră este pe locul 2 în Grupa E de calificare, cu 10 puncte, și pornește ca favorită cu tinerii armeni - care ocupă ultimul loc cu un singur punct. În celălalt meci, Elveția U21 joacă în Albania.

Naționala României U21 are programat un singur meci în această primăvară, deplasarea din Armenia de pe 26 martie. Daniel Pancu s-a arătat circumspect vizavi de acest meci, chiar dacă jucăm cu codașa grupei. Să nu uităm că armenii au scos un egal cu elvețienii, considerați favoriți. De asemenea și echipa noastră a produs o surpriză neplăcută, pierzând cu Albania cu 3-2, după ce am condus cu 2-0. „Sunt jucători noi la această acțiune pentru că au fost accidentări. Aşa că am fost nevoit să convoc alți jucători, practic debutanți la U21 sunt Maftei, care e un jucător cunoscut la loturile de juniori, Pandele, de care am fost foarte mulțumit de evoluțiile lui la U20, şi Dănuleasă, care şi el e un jucător obişnuit al loturilor naționalelor mai mici de vârstă”, a spus Daniel Pancu. Din lot lipsește pentru prima oară Octavian Popescu de la FCSB, jucător care în trecut a avut întotdeauna toată susținerea lui Pancu, însă jucătorul este în vizibilă scădere de formă la echipa de club. 

Nu lipsesc însă Răzvan Sava (CFR Cluj), portari;  Darius Oroian (Sepsi), David Maftei (Steaua), Cristian Ignat (Mioveni), Gabriel Dănuleasă (Farul),  Matei Ilie (CFR), Ștefan Ștefanovici (Politehnica Iași), fundași; Marius Corbu (Akademia Puscas / Ungaria), Andrei Pandele (FCSB), Cătălin Vulturar (UTA), Cristian Mihai (UTA), Constantin Grameni (Farul), Luca Mihai (Poli Iași), Ștefan Baiaram (Univ. Craiova), Alexandru Musi (Petrolul), Rareș Ilie (Lausanne / Elveția), Ianis Stoica (Hermannstadt), mijlocași; și atacanții Louis Munteanu (Farul), Rareș Burnete (Lecce / Italia).

Obiectivul nostru este ocuparea primului loc în grupa E, cel care califică direct naționala noastră la europeanul de tineret de anul viitor, și astfel evitarea unui baraj, unde, România a eșuat mereu.

 

 

×