x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Ne gandim la Cupa UEFA"

"Ne gandim la Cupa UEFA"

12 Mai 2004   •   00:00
"Ne gandim la Cupa UEFA"

Aflata la primul sezon in Divizia A, Apulum Alba-Iulia s-a transformat dintr-o echipa amenintata de retrogradare intr-una care spera acum la un loc in Cupa UEFA. Presedintele clubului ardelean, Emanoil Savin, considera ca formatia sa are sanse reale de a juca in cupele europene, dar recunoaste ca Rapidul, aflata tot pe "+1" la adevar, are un lot superior.

SORIN ANGHEL, LUCIAN DOBRATER

  • Jurnalul National: Domnule Savin, chiar spera Apulum la un loc in Cupa UEFA?

    Emanoil Savin: Normal. Suntem la egalitate cu Rapid in clasamentul adevarului si cred ca avem cele mai mari sanse sa prindem un loc de cupa europeana. Daca batem pe Farul, iar Rapidul se incurca la Ploiesti putem trece pe locul trei. Pe noi ne avantajeaza si meciurile directe intr-un fel, ca am facut 2-2 la Bucuresti, iar la Alba-Iulia nu ii lasam sa castige.

  • Dar situatia financiara a echipei permite participarea in Cupa UEFA?

    Deocamdata noi ne jucam sansa cinstit pana la capat. Daca prindem un loc de cupa europeana putem foarte bine sa jucam si in alta parte, daca la Alba-Iulia nu se poate.

  • Cei de la Oradea s-au oferit sa va gazduiasca.

    Nu am discutat nimic cu cei de acolo si nici cu altcineva din alta parte. In clipa de fata mai cautam si alti finantatori pentru ca autoritatile locale nu ne sprijina cu nimic. Primaria a construit un minihotel pentru cantonament si in rest nu a mai facut nimic.

  • Merita Alba-Iulia sa joace in cupele europene?

    Dupa felul in care ne-am prezentat in acest campionat eu zic ca da. Stadionul arata insa jalnic si cred ca nu mai au timp sa-l renoveze, chiar daca au alocat 30 de miliarde de lei pentru treaba asta.

  • Va gandeati la inceputul campionatului ca veti ajunge in situatia sa sperati la un loc de cupa europeana?

    Noi nu stiam pe cine sa mai aducem ca sa scapam de retrogradare. Chiar si in iarna au incercat unii sa ma sperie. Giovani Becali m-a luat tare si mi-a spus ca o sa picam, iar Gheorghe Stefan a fost si mai dur. „Si Foresta a fost la +2 in tur si pe urma a retrogradat", mi-a zis el, dar nu a avut cum sa ma sperie. Probabil ca toti s-au gandit ca noi vom retrograda pentru ca nu am intrat in nici un fel de jocuri de culise.

  • Daca ii incurcati pe Dinamo va puteti apropia si mai mult de Cupa UEFA.

    Pana la acel meci se mai pot intampla multe. Nu avem noi puterea sa-i incurcam. Noi ne luptam cu giulestenii, dar cu toate acestea dupa ce am facut egal la Craiova am intrat in vestiar si i-am pus pe baieti sa strige Rapid. L-am sunat pe Ioan Becali, care credea ca facem jocurile oltenilor. Noi puteam sa fim si mai aproape de Cupa UEFA daca la meciul cu Steaua Ogararu era eliminat atunci cand a comis penaltyul din care am deschis scorul. Altfel s-ar fiu jucat meciul daca aveam un om in plus. Pe de alta parte, e si mai bine asa pentru ca daca Dinamo ia campionatul noi nu am mai prindem locul de cupa europeana. Am pierdut si am reusit sa ne facem fara sa vrem culoar. Acum nu ne ramane decat sa tinem cu Steaua.

  • Valoarea lotului va permite sa jucati in Cupa UEFA?

    Chiar daca Rapidul trece printr-o pasa neagra, consider ca ei au un lot mai valoros decat al nostru, dar din fericire pentru noi nu joaca nimic. Din acest motiv speram ca vom incheia campionatul inaintea lor. Ar fi cea mai importanta performanta din ultimii ani a unei echipe din Ardeal.

    Alex Pelici: „Suntem hotarati sa invingem"

    Chiar daca echipa se confrunta cu probleme financiare, antrenorul Alexandru Pelici nu pare deranjat de acest lucru. „Problema financiara apasa enorm asupra unora dintre jucatori, dar nu avem ce face, trebuie sa jucam si sa castigam meciul cu Constanta. Farul formeaza o echipa buna, cu fotbalisti valorosi precum Cristocea, Baltoi sau George Curca, condusa de un tehnician valoros, insa repet, suntem hotarati sa invingem", a declarat Alexandru Pelici. Unul dintre jucatorii care nu si-a primit la timp bani este Ovidiu Maier. „Trebuie neaparat sa castigam, chiar daca nu ne-am primit banii", a spus vedeta ardelenilor.

    Jucatorii vor sa plece

    Surse din cadrul clubului ardelean afirma ca, daca pana miercuri, nu se va achita suma de 50 de milioane de lei, furnizarea gazului metan la stadion va fi intrerupta. „Cu penalizarile mostenite de la vechea conducere, suma se ridica la aproape un miliard de lei. Mai avem datorii la jucatori de 100.000 de dolari, la firma de echipament sportiv, in jur de 800 de milioane de lei. Jucatorii sunt pe cale de a-si depune memorii pentru a deveni liberi. Conducerea va incerca sa intermedieze o discutie intre prefect, primar si fotbalisti, dar cred ca jucatorii s-au saturat de povesti, lor le trebuie banii!", a declarat un oficial al clubului din Alba-Iulia.
  • ×
    Subiecte în articol: sport uefa cupa