x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ne masuram cu galezii

Ne masuram cu galezii

12 Noi 2004   •   00:00

Astazi, la Cardiff, nationala Romaniei va disputa, cu incepere de la ora 21:00 (TVR 2), un important meci de verificare in compania puternicei reprezentative a Tarii Galilor.

VICENTIU NEAGOE, IONUT PADURARU

OPTIMISM. "Stejarii" sunt hotarati sa faca un meci mare pe Millennium Stadium cotra Tarii Galilor
Confruntarea de pe "Millennium Stadium" va fi a zecea dintre cele doua natiuni. Pana acum palmaresul ne este defavorabil, dar tehnicienii nationalei isi pastreaza optimismul privind obtinerea unui rezultat bun.

FORTA. "Echipa galeza este foarte puternica in momentul de fata. Se va juca si pe o arena in care se preconizeaza ca vor fi 40.000 de spectatori, asa ca presiunea o sa existe. Mai ales ca ei sunt dornici sa arate tot ce pot, mai ales ca va urma pentru ei meciul cu Noua Zeelanda", a declarat antrenorul secund al "stejarilor", Virgil Nastase. Tehnicianul a adaugat ca in meciul impotriva galezilor, romanii se vor baza pe pachetul de inaintare si pe repunerile din margine. "E limpede ca va conta mult forta fizica. Ei ne vor presa si noi trebuie sa nu cedam aici. Daca vom reusi sa facem fata asa cum trebuie, probabil ca lucrurile se vor simplifica. Este important sa castigam in meci respectul lor in acest compartiment", a incheiat Nastase.

RESPECT. Si galezii sunt constienti de forta pachetului de inaintare al romanilor. "Romania este o echipa puternica din punct de vedere fizic, cu multi jucatori care evolueaza in Franta. Au invins recent Italia si trebuie tratata ca atare", a declarat antrenorul galez, Mike Ruddock, in timp ce capitanul Gareth Thomas a spus ca "nu-i putem subestima pe romani, care au o echipa valoroasa, mai ales pe inaintare".

PALMARES
Romania a intalnit pana acum de noua ori Tara Galilor, nationala noastra inregistrand doua victorii si sapte infrangeri. Prima disputa oficiala a avut loc in 1983, la Bucuresti, intr-un meci test, cand "stejarii" au realizat cea mai mare diferenta: 24-6. Apoi, la Cardiff, dupa cinci ani, Romania a invins pentru a doua oara nationala galeza, tot intr-un meci test, cu 15-9. A urmat o serie de patru infrangeri, dintre care cea mai categorica a fost la o diferenta de 72 de puncte, 9-81, in 2001, la Cardiff. In 2002, in cadrul turneului britanic efectuat de Romania, galezii au invins cu 40-3. Ultima intalnire directa a avut loc in 2003, la 27 august, cand Romania a pierdut, tot in deplasare, cu 8-54. Dintre cele noua partide, sase au fost meciuri test, una in preliminariile CM 1997, iar doua au fost amicale, nefiind incluse in palmaresul galezilor.

ANTONIN A ANUNTAT ECHIPA DE START
Directorul tehnic al reprezentativei de rugby a Romaniei, Robert Antonin, si antrenorul principal, Daniel Santamans, au anuntat ca 15-le de start in partida cu galezii va fi urmatorul: Valentin Maftei (Aurillac) - Vasile Ghioc (Dinamo), Cristian Sauan (Rugby Rovigo), Romeo Gontineac (Aurillac), Ioan Teodorescu (U Cluj) - Ionut Tofan (Metro Racinf), Lucian Sirbu (Metro Racing) - Marian Tudori (Perigueux), Alin Petrache (Beziers - capitan), Costica Mersoiu (Perigueux) - Cristian Petre (Tarbes), Florin Tatu (Steaua) - Marcel Socaciu (Rugby Rovigo), Bogdan Zebega (Steaua), Petre Balan (Biarritz).

×
Subiecte în articol: sport