x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Novak Djokovic s-a calificat în sferturi la Roma (ATP)

Novak Djokovic s-a calificat în sferturi la Roma (ATP)

de Redacția Jurnalul    |    16 Mai 2023   •   20:30
Novak Djokovic s-a calificat în sferturi la Roma (ATP)
Sursa foto: Hepta

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, s-a calificat fără emoţii, marţi, în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 7.705.780 de euro, după ce l-a învins pe britanicul Cameron Norrie cu 6-3, 6-4, transmite AFP.

Djokovic, care luni îi va ceda primul loc în ierarhia mondială spaniolului Carlos Alcaraz, a disputat al 77-lea său meci la Roma, egalând recordul deţinut de Rafael Nadal, pe care îl va depăşi în partida pe care o va susţine în turul următor contra danezului Holger Rune ( 7 ATP) sau a australianului Alexei Popyrin (77 ATP).

Novak Djokovic a atins sferturile de finală la Foro Italico pentru a 17-a oară la rând, câştigând trofeul de şase ori, ultima oară anul trecut.

Norrie, numărul 13 mondial, l-a lovit pe Djokovic cu un smash, în setul secund, la 2-1 pentru sârb, ocazie cu care britanicul a reuşit un contra-break.

În alt meci, din turul al treilea, germanul Alexander Zverev (cap de serie numărul 19), campion la Roma în 2017, l-a întrecut pe americanul JJ Wolf cu 6-4, 7-5 şi va juca în optimi contra rusului Daniil Medvedev.

×
Subiecte în articol: novak djokovic atp masters 1 000 roma