x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Nu contează jucătorii!"

"Nu contează jucătorii!"

de Dragos Stoica    |    Florin Gongu    |    01 Apr 2009   •   00:00
"Nu contează jucătorii!"
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact images

La conferinţa oficială de presă, selecţionerul Victor Piţurcă a lăsat de înţeles că doreşte compensarea calificărilor precedente cu eventuala necalificare la CM 2010, anunţând, de asemenea, că nu va demisiona nici în cazul unui eşec sau semieşec.



Dorind să se apere în urma numeroaselor atacuri din ţară, Piţurcă a adus aminte de anii precedenţi: "Să nu se uite că am obţinut o calificare după care am fost demis, iar apoi mult timp nu s-a mai realizat nimic. După care am venit eu şi am obţinut din nou calificarea la Euro 2008. Acum, într-adevăr, suntem într-o situaţie mai grea. Acest joc este mai important decât cel cu Serbia, pentru că n-ar mai rămâne şanse de calificare. Mutu are probleme de sănătate, iar dacă nu va fi bun de joc mă gândesc la soluţiile Max Nicu sau Gigel Bucur. Avem şanse foarte mici, dar avem datoria să ne facem meseria. Totul depinde de această partidă şi de jocul rezultatelor. Un egal ne scoate definitiv din cursă. Avem şanse egale, terenul e greu, dar e la fel pentru ambele echipe".

În privinţa situaţiei sale contractuale, selecţionerul a fost ferm: "Indiferent de rezultatul meciului cu Austria eu nu mă gândesc să plec. Îmi voi respecta contractul până la capăt. Doar FRF va decide în privinţa mea, după ce se va face o analiză. N-am citit presa, dar am auzit despre atacuri, atât cele profesionale, cât şi cele la persoană. Nu le voi lăsa aşa, le voi răspunde tuturor. Dacă se vorbeşte atât despre mine, înseamnă că sunt o persoană importantă".

Dorin Goian: "Atmosfera nu e bună"

Stoperul Stelei, Dorin Goian, revine după etapa de supendare şi consideră că partida cu Austria este decisivă: "Trebuie să recunoaştem că nu trecem printr-o perioadă bună, atmosfera nu este nici ea una fericită. Meciul cu Austria este decisiv, dacă nu câştigăm, suntem total în afara calificării. Pasa neagră ne-a prins, din nefericire, în această perioadă în care am disputat cele mai importante meciuri ale campaniei de calificare". Un alt internaţional, Cosmin Contra, vrea să îşi amâne retragerea: "Voi mai evolua la echipa naţională atât timp cât vom mai avea şanse matematice de calificare. Totuşi, viitorul meu depinde de rezultatul meciului cu Austria. Dacă vom câştiga, îmi amân retragerea. Ne dorim din tot sufletul să reparăm ceea ce am stricat cu Serbia şi sunt convins că aşa va fi".

"Am purtat o discuţie cu Maximilian Nicu şi i-am atras atenţia să nu mai facă părinţii lui declaraţii în presă. L-am convocat pentru a vedea dacă va confirma, dar eu sunt cel care hotărăsc!"
Victor Piţurcă

×
Subiecte în articol: sport