x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Suporterii din Programul DDB s-au săturat de minciunile spaniolilor și trec la amenințări: „Nu scăpați! Nu ne puteți fura echipa!”

Suporterii din Programul DDB s-au săturat de minciunile spaniolilor și trec la amenințări: „Nu scăpați! Nu ne puteți fura echipa!”

de Adi Munteanu    |    26 Noi 2020   •   09:01
Suporterii din Programul DDB s-au săturat de minciunile spaniolilor și trec la amenințări: „Nu scăpați! Nu ne puteți fura echipa!”

Situația de la Dinamo devine tot mai critică. Cosmin Contra a anunțat că nu mai există cale de împăcare la Dinamo și tot ce așteaptă el acum este să-și primească banii și să plece definitiv din România. 

 

Mult promișii bani, care ar fi trebuit să ajungă la Dinamo încă de acum două săptămâni, n-au mai venit, iar situația de la club s-a tensionat tot mai mult. Pe de-o parte a baricadei sunt jucătorii și stafful tehnic, care amenință chiar și cu neprezentarea la meciuri, iar de cealaltă parte este conducerea administrativă, în frunte cu Dorin Șerdean, care cere răbdare și repetă obsesiv: „totul se va rezolva, totul va fi bine”.  Răbdare însă nu mai există, iar situația a explodat „după a nu știu câta minciună, aia cu faimosul Ordin de Plată arătat pe telefon de Pablo Cortacero și promisiunea că banii au fost trimiși”, a spus Cosmin Contra.

 

Focar de litigii

 

Nu doar jucătorii sunt neplătiți. Surse din club ne-au spus că în zona administrativă există angajați care nu au mai fost plătiți și de un an și jumătate, de pe vremea lui Ionuț Negoiță. „Dar ei nu sunt fotbaliști, ca să poată depune memorii la forurile fotbalistice. Iar dacă pleacă își pot lua adio de la salariile restante”, ne-au spus sursele. Totuși, unii dintre ei nu au mai avut răbdare și au părăsit Dinamo. Printre aceștia, chiar medicii, persoane absolut esențiale, fără de care nicio echipă nu se poate prezenta la vreun meci. Dacă fără antrenor se poate juca, fără prezența medicilor la teren, echipa pierde automat cu 3-0. Nici antrenamente nu se pot face dacă nu este prezent cel puțin un medic și un preparator fizic. De altfel, Contra, încă antrenor, a anulat două ședințe de pregătire fizică în ultimele zile pentru că fără un cadru medical specializat nimeni nu-și poate asuma o eventuală accidentare gravă.

 

Meciul din Cupă, în pericol

 

Dinamo are meci de Cupa României, sâmbătă, cu Viitorul Constanța, iar în acest timp scurt este obligatoriu să încheie contracte cu un medic sportiv acreditat și cu un preparator fizic, care contracte trebuie avizate de FRF. Momentan s-a oferit să ajute echipa gratuit fostul medic al echipei din perioada lui Dușan Uhrin, Adrian Motoacă, însă el trebuie să aibă, la ora meciului, un contract valid cu clubul, altfel prezența lui nu poate fi luată în considerare. În disperare de cauză, suporterii din Programul DDB l-au implorat pe demisionarul medic Liviu Bătineanu să mai rămână la echipă până la înregistrarea actelor noului medic, iar Dinamo să nu fie eliminată din Cupă la „masa verde”. 

 

Străinii pleacă in corpore la iarnă și cer toți banii

 

Jucătorii străini aduși la echipă au anunțat că nu vor mai reveni la întrunirea lotului după 1 ianuarie și că și-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract. Mai mult, aceștia vor cere la TAS să le fie plătite salariile până la sfârșitul contractelor pe care le au. În această situație datoriile clubului vor crește exponențial. Numai în cazul lui Borja Valle Dinamo ar trebui să plătească nu mai puțin de 420.000 de euro! Și în cazul lui Cosmin Contra suma este copleșitoare: peste 400.000 de euro, ceea ce înseamnă clauza de reziliere a contractului și salariile restante. Dacă e să adunăm și banii pe care-i cer și ceilalți străini din lot aduși cu salarii mari, clubul ar trebui să achite cel puțin un milion și jumătate de euro pentru a primi în continuare licența pentru Liga 1.
Nu doar străinii sunt pe picior de plecare. Și jucătorii români sunt deciși să plece. Președintele Sindicatului fotbaliștilor, AFAN, Emilian Hulubei, ne-a declarat, fără să ne dea și numele acestora, că mai mulți componenți ai echipei Dinamo a depus memorii: „Nu le dau numele, pentru că asta e dorința lor, însă este dreptul lor să depună memorii. Fiecare are nevoie de timp pentru a-și găsi noi angajamente în cazul în care vor părăsi actuala echipă acum sau după încheierea meciurilor din această iarnă. Jucătorii străini vor face apel la FIFA, pentru ei asta este calea. Pe jucătorii români îi vom susține noi”.

 

Cu cine va mai juca Dinamo la primăvară?

 

„Câinii” pot rămâne în această iarnă fără lot și pe loc retrogradabil, plus datorii care trebuie achitate rapid. Speranțele puținilor fani optimiști se leagă de promisa mărire de capital anunțată de Cortacero, de 5 milioane de euro. Spaniolul a convocat și o ședință a Consiliului de Administrație pentru data de 21 decembrie. Măcar aceasta a fost anunțată printr-un act oficial, spre deosebire de acel OP de 400.000 de euro arătat pe telefon și care ulterior nu a mai fost confirmat. Însă marea masă a suporterilor este pesimistă și nu mai dă doi bani pe ce spune Cortacero. Aceștia doresc acum să scape de spanioli cu aceeași ardoare cu care doreau și plecarea lui Negoiță. Mai mult, aceștia cerut ajutor la Ambasada Spaniei la București.  

 

Eu sunt de meserie fotbalist și nu pot să-mi iau al doilea job de fotbalist la o altă echipă. Nu am un back-up, nu am un al doilea salariu cu care să trăiesc. Singurul serviciu este ăsta la care sunt acum și la care nu sunt plătit.

Borja Valle, jucător Dinamo, în cotidianul AS, Spania

 

Sunt dezamăgit. Sunt scârbit. M-au mințit, au creat un mediu toxic. Acum sunt într-o situație ridicolă. Nu pot pleca, pentru că trebuie încheiat în vreun fel contractul meu cu Dinamo. Nu am intenția să le cedez banii mei, pentru că nu eu am generat situația asta. Pot spune că a fost ultima mea aventură în România.  

Cosmin Contra,  (încă) antrenor Dinamo

 

×
Subiecte în articol: Dinamo Bucureşti Pablo Cortacero