x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Olanda – Italia: Încep calculele pentru sferturi

Olanda – Italia: Încep calculele pentru sferturi

de Florin Gongu    |    09 Iun 2008   •   00:00
Olanda – Italia: Încep calculele pentru sferturi

Suporterii români vor urmări cu interes şi cealaltă partidă de azi din Grupa C, la finalul căreia putem face o primă evaluare a şanselor de calificare.

Suporterii români vor urmări cu interes şi cealaltă partidă de azi din Grupa C, la finalul căreia putem face o primă evaluare a şanselor de calificare.

 
În plus, numele combatantelor anunţă un spectacol de gală. Se vor confrunta Olanda, echipa devansată de România în preliminarii şi semifinalistă la EURO 2004, şi Italia, campioana mondială en-titre. Două foste campioane europene care ţintesc titlul şi la această ediţie. Ar fi doar al doilea din istoria Italiei, care s-a impus în schimb de patru ori la CM. Iar dacă Olanda se va impune, Marco van Basten ar fi primul om care cîştigă trofeul european şi din postura de jucător şi din cea de antrenor.

Dar misiunea lui Van Basten va fi îngreunată de absenţe. În gene­ral de pe partea stîngă, unde nu poate conta nici pe Babel, dar mai ales pe Robben, accidentat la antrenamentul de sîmbătă dimi­neaţă. În plus, Van Persie este incert, după ce în ultimele săptă­mîni s-a pregătit mai mult separat, alături de un kinetoterapeut. În schimb, italienii nu au probleme în lot. Fundaşul Christian Panucci, care a părăsit antrenamentul de vineri din cauza unor dureri la tendon, se simte bine şi poate evolua în această seară.

 

Echipe probabile:

Olanda: Van der Sar – Ooijer, Mathijsen, Heitinga, Van Bronckhorst – Van der Vaart, De Zeeuw, Engelaar, Sneijder – Van Nistelrooy, Kuyt. Antrenor: Marco van Basten

Italia: Buffon – Panucci, Barzagli, Materazzi, Zambrotta – De Rossi, Pirlo, Ambrosini – Camoranesi, Di Natale – Toni. Antrenor: Roberto Donadoni

Arbitri: P. Frojdtfeldt – S. Wittberg, H. Andren (toţi din Suedia)

 

Speranţe

Selecţionerul Olandei, Marco van Basten, este încrezător că formaţia sa poate ajunge într-o fază superioară dacă va prinde o formă bună. “Dacă avem vînt în pînze putem merge foarte departe, dar dacă vîntul ne este potrivnic, din orice cauze, putem fi eliminaţi din primul tur. Am avut o campanie de calificare din care am acumulat multă experienţă, aşa că putem spune că am progresat. De aceea sunt curios să văd cum ne vom descurca”, a spus Van Basten. De partea cealaltă, Roberto Dona­doni este sigur că toate echipele vor pune probleme la acest turneu final. “Nu văd decît multe lucruri bune în fiecare echipă. Ştiu că ne vor pune tot felul de probleme, dar şi noi le vom pune lor. Sperăm că toate calităţile noastre vor cîntări mai mult ca ale adversarilor”, a precizat Donadoni.

×
Subiecte în articol: sport